Rusya - Ukrayna savaşında kahreden haberi duyurdular: Şimdiye kadar 213 çocuk hayatını kaybetti

Rusya - Ukrayna savaşında 2. ay da biterken sıcak bölgedeki gerilim ve kaos da hız kesmiyor. Ukrayna Başsavcılığı'nın basın servisinden yapılan açıklamada, "Rus ordusunun saldırılarında 602'den fazla çocuk acı çekti. Saldırılarda 213 çocuk hayatını kaybetti ve 389'dan fazla çocuk da yaralandı." denildi.

Giriş Tarihi 24 Nisan 2022, 19:42 Güncelleme 24 Nisan 2022, 19:54
Rusya - Ukrayna savaşında kahreden haberi duyurdular: Şimdiye kadar 213 çocuk hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla 24 Şubat'ta Rus birliklerinin Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine girmesiyle başlayan Rusya Ukrayna savaşından en çok siviller zarar gördü.

Sadece askeri noktaları değil, sivil yapıları da hedef alan Rus saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

KAÇ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ?
Ukrayna Başsavcılığı'nın basın servisinden yapılan açıklamada, "Rus ordusunun saldırılarında 602'den fazla çocuk acı çekti.

Saldırılarda 213 çocuk hayatını kaybetti ve 389'dan fazla çocuk da yaralandı. İşgal edilen ve kurtarılan bölgelerdeki çalışmalar devam ettiği için bunlar son rakamlar değil" ifadeleri kullanıldı.

BİRÇOK BÖLGEDEN ACI HABER GELDİ
Rusya'nın Ukrayna'daki birçok bölgeye saldırıları sürerken Ukrayna Başsavcılığı'nın basın servisinden yapılan açıklamada, Donetsk bölgsinde 122, Kiev bölgesinde 114,

Harkov bölgesinde 91, Çernihiv bölgesinde 66, Herson bölgesinde 44, Mikolayiv bölgesinde 43, Luhansk bölgesinde 37, Zaporijya bölgesinde 27,

Sumi bölgesinde 17, başkent Kiev'de 16 ve Jitomir bölgesinde 15 çocuğun hayatını kaybettiği aktarıldı.

3 AYLIK BEBEK ANNESİ İLE BİRLİKTE ÖLDÜ
Rusya'nın dün Odessa'daki sivil alanlara düzenlediği saldırıda 3 aylık bir bebek annesi ile birlikte hayatını kaybetmişti.

POLİNA, ERKEK KARDEŞİYLE BİRLİKTE ÖLDÜ
Rusya'nın başkenti Kiev'de ilkokula giden 16 yaşındaki Polina, erkek kardeşiyle birlikte öldürüldü.