Rusya- Ukrayna savaşında 50’nci gün! Zelenskiy'den Putin'e takas teklifi geldi

Rusya- Ukrayna savaşı 50’nci gününe girdi. Rus yanlısı Ukraynalı milletvekili Viktor Medvedçuk istihbarat servisi tarafından ele geçirildi. Gerilim bir kez daha yükseldi! Zelenskiy, Putin’e seslendi: Elinde tuttuğun vatandaşlarımı ver. Vatan hainini al!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2022 Güncelleme 14 Nisan 2022, 07:00
Rusya- Ukrayna savaşında 50’nci gün! Zelenskiy’den Putin’e takas teklifi geldi

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal 49'uncu günü geride bıraktı. Ülkeyi üç koldan kuşatan Rus ordusu, sivil asker ayırmadan şehirlere ölüm yağdırdı! Rusların yeni bir saldırı hazırlığı için bölgeye asker ve mühimmat yığdığı açıklandı. Büyük kayıplar veren Ukrayna'da ise 'hain' avı başladı!



TAKAS TEKLİFİ...
Ülkenin önce gelen siyasetçilerinden Rusya yanlısı Viktor Medvedçuk, yakalandı! Kızının vaftiz babası Rusya lideri Putin olan Medvedçuk, vatana ihanetle suçlandı! Zelenskiy, Ukrayna ordusu üniforması giyen Medvedçuk'un elleri kelepçeli bir fotoğrafını paylaştı. Putin'e çağrı yaptı: Elinizdeki Ukrayna'daki sivilleri verin. Medvedçuk'u alın!



ARAÇLAR CESET DOLU
Rusya'nın katliam yaptığı Bucha'da, toplu mezarlara ulaşıldı. Dün 8 kişinin daha cansız bedeni toprak altından çıkartıldı. Cesetlerin depolandığı bir kamyonun fotoğrafı katliamın kanıtıydı.



Putin'in yakın dostu Medvedçuk, günlerce saklandı. Ancak Ukrayna ordusundan kaçamadı.



GÜNDEM NATO
Avrupa'yı savaş korkusu sardı. Finlandiya Başbakanı Marin ile İsveç Başbakanı Andersson dün Stockholm'de bir araya geldi. Gündem NATO üyeliğiydi. Marin, gelecek hafta NATO üyeliği için karar vereceklerini söyledi. İsveç Başbakanı Andersson'ın sözleri ise ilginçti: İsveç'in, güvenliği için en iyisini düşünmek zorundayız. İki lider, dün İsveç'in başkentinde bir araya geldi. NATO'yu değerlendirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN