SON DAKİKA: New York metrosunda saldırı! Birden fazla vurulan var patlayıcılar bulundu... Beyaz Saray'dan ilk açıklama!

Son dakika haberleri... ABD’nin New York şehrindeki metro istasyonuna ateş açıldı. Metro seferlerinin durduğu belirtilirken, çok sayıda kişi vuruldu. New York itfaiyesi ise, Brooklyn metro istasyonunda birden fazla kişinin vurulduğunu ve bölgede patlayıcılar tespit edildiğini söyledi. Polis, gaz maskesi takan ve işçi yeleği giyen birini arıyor. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 12 Nisan 2022, 16:37 Güncelleme 12 Nisan 2022, 21:22
SON DAKİKA: New York metrosunda saldırı! Birden fazla vurulan var patlayıcılar bulundu... Beyaz Saray’dan ilk açıklama!

İÇİNDEKİLER

ABD'nin New York kentinde Brooklyn'deki bir metro istasyonunda çok sayıda kişinin silahla vurulduğu ve patlayıcı madde bulunduğu bildirildi.

New York Polis Departmanından yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı.

BEYAZ SARAY'DAN OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın New York'ta düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Psaki, "Başkan Biden, New York metrosundakji silahlı saldırıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Beyaz Saray'ın kıdemli personeli, gerektiğinde yardım sunmak için Belediye Başkanı Adams ve Polis Komiseri Sewell ile temas halinde" dedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde metro istasyonunda yaralı yolculara ait görüntüler yer aldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Polisin açıklamasına göre, olay yerinde çok sayıda patlayıcı madde de bulunduğu belirtildi.



Polis, vatandaşların bölgeden uzak durması uyarısı yaparken, metro seferlerinde gecikmeler yaşandı.

GAZ MASKELİ
New York polisi (NYPD), saldırganın gaz maskesi olduğunu söylerken, rastgele ateş açtığını ve daha sonra kaçtığını duyurdu.

Polis, gaz maskesi takan ve işçi yeleği giyen saldırganı arıyor.





Öte yandan, New York Valisi Kathy Hochul, olay hakkında bilgilendirildiğini ve acil durum ekiplerinin bölgede olduğunu duyurdu.



Saldırganın kimliğinin henüz belirlenemediğini belirten NYPD, saldırganın trende "gaz maskesine benzeyen bir şey" taktığını ifade ederek, daha sonra çantasından çıkardığı bir kutuyu trene atmasıyla trenin dumanla dolduğunu ve ardından saldırganın silahla ateş ettiğini belirti.

Polis, saldırganı yaklaşık 165 santimetre boyunda yeşil işçi yeleği ve gri kapüşonlu bir sweatshirt giyen siyahi bir erkek olarak tanımladı. Polis, kimliği tespit edilemeyen saldırganın henüz yakalanamadığını aktararak, halkı saldırgan konusunda tedbirli olması uyardı.

YARALI SAYISI 16'YA YÜKSELDİ
Saldırının arkasındaki nedenin henüz bilinmediğini ifade eden NYPD, saldırıdaki yaralı sayısının 16'ya yükseldiğini aktararak, 10'unun sağlık durumunun iyi olduğunu, 5'inin sağlık durumunun ise "kritik ancak stabil" olduğunu belirtti.

SALDIRIDA 10 KİŞİ ATEŞLİ SİLAHLA YARALANDI
New York İtfaiye Departmanı Komisyon Üyesi Vekili Laura Kavanagh, saldırıda 10 kişinin ateşli silahla yaralandığını belirterek, "Bu hastalardan 10'u şu anda ateşli silah yaralanmasından mustarip ve 5'inin durumu stabil, ancak kritik durumda" dedi.

Kavanagh, ateşli silah yaralanmasının dışında kalan mağdurların ise, dumandan ve kaçmaya çalıştıkları sırada yaralandıklarını aktardı.


FBI, SORUŞTURMAYA DESTEK VERİYOR
Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) saldırı hakkında yürütülen soruşturmaya destek verdiği bildirildi.

FBI New York Saha Ofisinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Michael J. Driscoll, FBI'ın NYPD ile birlikte çalıştığını ve "her muhtemel ipucunu" takip ettiklerini aktararak, "FBI ve NYPD'nin ortak terörle mücadele görev gücü 50'den fazla ajandan oluşuyor. Her muhtemel ipucunu takip ediyoruz ve NYPD ile diğer ortaklarımızla bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI ADAMS SALDIRIYI "TERÖR" OLARAK NİTELENDİRDİ
New York Belediye Başkanı Eric Adams yaptığı açıklamada, saldırıyı "terör" ve "anlamsız bir şiddet eylemi" olarak nitelendirdi.

Adams, "Bu terör. Biri sistemimizi terörize etmeye çalıştı. Bir çeşit duman cihazı getirdiler, bir silah ateşlediler. Bu yüzden erken teşhis yapmak istemiyorum ama bu öyleydi ya da değildi. Sanırım şu anda, müfettişler burada ne olduğunu doğru bir şekilde belirlemek için gereken özeni gösterecekler. Bu yüzden şu anda burada tam olarak ne olduğunu belirtmek için erken olduğunu düşünüyorum. Ancak olayın kaynağına ineceğiz ve sorumlu kişiyi yakalayacağız" dedi.

New York Valisi Kathy Hochul ise yaptığı açıklamada, saldırganın hala kaçak olduğunu hatırlatarak, "Şu anda New York şehrinde aktif bir tetikçi durumu var" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN