ABD'de alarm! Dünya bu görüntüleri konuşuyor! UFO mu gizli Rus silahı mı?

ABD'de çekilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Sabah saatlerinde kaydedilen görüntü sosyal medyada milyonlarca kez görüntülenirken, o karelere yorum yağdı. Gökyüzünde görüntülenen gri renkli cisim hakkında UFO ve gizli Rus silahı iddialarının arkası kesilmedi. İddialar sonrası polis ekipleri alarma geçti.

Giriş Tarihi 10 Nisan 2022, 14:02 Güncelleme 10 Nisan 2022, 14:26
ABD’de alarm! Dünya bu görüntüleri konuşuyor! UFO mu gizli Rus silahı mı?

İÇİNDEKİLER

Alaska'daki Lazy Dağı üzerinde çekilen garip, solucan benzeri bir bulutun fotoğrafları, bir uçak kazası, bir UFO veya çok gizli bir Rus silahı olabileceği korkusuyla Alaska Eyalet Birlikleri'nin dikkatini çekti ve hemen bir soruşturma başlatıldı.

Ne olduğu bir türlü anlaşılamayan olayla ilgili görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı ve infial yarattı. İnsanlar tuhaf çekilli bulutun meteor, düşen bir UFO veya uydu, patlama ve hatta Ukrayna'daki çatışmayla bağlantılı bir Rus silahı olup olmadığını sorgularken, fotoğraflar internette tartışmalara yol açtı.

UÇAK KAZASI MI?
Bulut o kadar çok ilgi topladı ki, Alaska Eyalet Birlikleri ve Alaska Kurtarma Koordinasyon Merkezi olası bir uçak kazası için araştırmaya başladı. Alaska Eyalet Birlikleri açıklama yaparak "bir uçağın düştüğüne dair herhangi bir rapor yok" ifadelerini kullandı.

Helikopterli bir kurtarma ekibi, dağın çevresine bir uçuş gerçekleştirdi ve şüpheli hiçbir şey bulamadı. Ayrıca düşen bir uçak belirtisi de yoktu.

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI
Görüntüyle ilgili araştırmalar sonuçsuz kalınca, sosyal meedyada çeşitli teoriler ortaya atıldı. Christy Hronkin Swift, Palmer Alaska Buzz Facebook sayfasında "Bunu bu sabah okula giderken de gördük. Çok ürkütücü!" diye yazdı. Bir başka sosyal medya kullanıcısı olan Cassi Joi ise, "Meteora benziyor. Nereye düştüğünü merak ediyorum" diye yazdı. Shannon Del Vecchio Watson ise, "Uydu olabilir mi? Çok garip" ifadelerini kullanarak şaşkınlığını dile getirdi ve tahmin yürüttü.

Bununla birlikte, yetkililer sonunda, ticari bir jetten gelen bir kontrail olduğunu iddia ederek tuhaf bulut için daha sakin bir açıklama sundular. Yetkililer, "Yapılan araştırmalar, fotoğrafların ve videoların çekildiği sırada o bölgede büyük bir ticari jetin uçtuğunu ortaya çıkardı" açıklamasında bulundu ve ekledi: "Uçakla temas kuruldu ve New York'taki JFK havaalanına giderken normal uçuş operasyonları bildirildi. Yetkililer, fotoğraf ve videoların, eşsiz atmosferik manzaraya neden olan yükselen güneş ile birleşen ticari jetten bir iz bıraktığına inanıyor."

BEYİN HASARI OLUŞTU
Fotoğraflar, yüzlerce askeri yetkilinin UFO'larla karşılaştıktan sonra beyin hasarı da dahil olmak üzere çeşitli yaralanmaları bildirdikleri haberlerin ortaya çıkmasından kısa süre sonra ortaya çıktı.

22 MİLYON DOLARLIK GİZLİ PROJE
Detroit'li Profesör Christopher Green, UFO'ları izleyen 22 milyon dolarlık gizli bir savunma programı tarafından 2010 civarında, "anormal" gemilerle yakın karşılaşmalardan kaynaklanan yaralanmalar hakkında bir makale yazmak üzere görevlendirildi.

1960'lardan beri CIA ile çalışan adli nörogörüntüleme uzmanı DailyMail.com'a verdiği özel röportajda, aralarında özel kuvvet görevlileri ve diğer askeri personel de dahil olmak üzere "yüzlerce hasta" ile ilgilendiğini, kiminin kısa süre sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

Yaralanmalardan bazıları, istihbarat teşkilatlarının, hedeflenen mikrodalgalar kullanarak yabancı bir güç tarafından ABD'li diplomatlara yönelik bir dizi gizli saldırı olabileceğine inandığı gizemli 'Havana Sendromu'na benziyordu.

NASA: İHTİMAL DAHİLİNDE
Daha önce yayınlanan bir NASA raporunda ise kurum Dünya dışı yaşamın var olma olasılığına 'kapalı olmadığının' altını çizmişti.

Söz konusu rapor henüz 'güvenilir bir kanıt' bulunmadığını söylese de, NASA'nın bilim misyonlarının 'Dünya'nın ötesinde kusursuz yaşam belirtileri bulmak amacıyla birlikte çalıştığı' bilgisine ev sahipliği yapmıştı.

Geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında eski Başkan Obama da UFO iddiaları ile ilgili çok konuşulacak açıklamalara imza atmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN