Son dakika: Rusya'dan ABD Başkanı Joe Biden'a yaptırım: Blinken, Psaki, Sullivan Austin ve Hillary Clinton da listede

Son dakika haberi... Rusya; ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıkladı. Öte yandan Moskova, Kanada Başbakanı Trudeau ve bazı yetkililerin bulunduğu 313 Kanada vatandaşının da yaptırım listesine alındığını duyurdu.

Giriş Tarihi 15 Mart 2022, 17:52 Güncelleme 15 Mart 2022, 19:32
Son dakika: Rusya’dan ABD Başkanı Joe Biden’a yaptırım: Blinken, Psaki, Sullivan Austin ve Hillary Clinton da listede

İÇİNDEKİLER

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden'a kişisel yaptırımlar uygulandığını açıkladı.



Rusya Dışişleri Bakanlığı, üst düzey Rus yetkililerin ABD'ye girişinin yasaklanması da dahil Washington'un uyguladığı bir dizi yaptırıma yanıt verdiğini duyurdu.



O İSİMLER DE YAPTIRIM LİSTESİNDE
ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken'a yaptırım kararı alındı.



Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, ABD Savunma Bakanı Austin ve Hillary Clinton'ın da Rusya'nın yaptırım listesine girdiğini açıkladı.


İşte listede yer alan o isimler;

ABD Başkanı Joe Biden

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

CIA Direktörü William Burns

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Daleep Singh

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Başkanı Samantha Power

Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden

Eski ABD başkan adayı Hillary Clinton

ABD Maliye Bakan Yardımcısı Adewale Adeyemo

ABD Export-Import (EXIM) Bankası Başkanı Reta Jo Lewis




ABD'DEN YAPTIRIM MİSİLLEMESİ
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasından dolayı 8'i Savunma Bakan Yardımcısı olmak üzere Rusya Savunma Bakanlığından 11 üst düzey yetkiliyi yaptırım listesine aldıklarını açıkladı.

Blinken, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik önceden tasarlanmış, sebepsiz ve haksız bir saldırı gerçekleştirdiğini ve saldırılarda çocuklar da dahil çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

ABD'nin bu savaşta sorumluluğu bulunan Rus savunma yetkililerine bedeller ödetmeye devam ettiğini aktaran Blinken, yaptırım listesine alınan 11 yetkilinin isim ve görevlerini paylaştı.

Buna göre, Savunma Bakan Yardımcıları Aleksey Krivorçiko, Timur Ivanov, Yunus-Bek Evkurov, Dimitry Bulgakov, Yuri Sadovenko, Nikolay Pankov, Ruslan Tsalikov ve Gennadi Zidko ABD yaptırımlarına tabi tutuldu.

Blinken, açıklamasında ayrıca Rusya Ulusal Muhafız Birlikleri Başkomutanı ve Rusya Güvenlik Konseyi Üyesi Viktor Zolotov'ın yanı sıra Rusya Savunma Bakanlığı'nda Askeri Teknik İşbirliği Federal Servisi Direktörü Dmitry Shugaev ve Rusya'nın askeri mallarla ilgili dış ticaret yapan devlet kontrolündeki aracısı olan Rosoboronexport'un Genel Müdürü Alexander Mikheev'in de yaptırım listesine alındığını kaydetti.

Bu kişilerin ABD'de bulunan veya ABD'li kişilerin mülkiyetinde ya da kontrolünde olan tüm mülkleri ve menfaatlerinin dondurulduğuna dikkat çeken Blinken, Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Ofisinin (OFAC) ayrıca, bu kişilerin doğrudan veya dolaylı olarak yüzde 50 veya daha fazlasına sahip olduğu kuruluşların da mallarını dondurduğunu, ABD vatandaşlarının bu kişilere ait ABD topraklarında veya başka bir yerdeki mülkiyetler üzerine işlem yapmasını da yasakladığını belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN