Rusya - Ukrayna savaşının 21. gününde ABD Başkanı Joe Biden para musluklarını açtı

Rusya - Ukrayna savaşının 21. gününde bölgenden de çeşitli haberler geliyor. İki ülke arasındaki müzakerelerden henüz sonuç çıkmazken bir haber de ABD'den geldi. Başkan Joe Biden Ukrayna için 13.6 milyar dolarlık yardım paketini onayladı.

Giriş Tarihi 16 Mart 2022, 01:24 Güncelleme 16 Mart 2022, 01:29
Rusya - Ukrayna savaşının 21. gününde ABD Başkanı Joe Biden para musluklarını açtı

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ile savaşta olan Ukrayna'ya 13,6 milyar dolarlık yardımı içeren bütçe tasarısını onayladı.

Daha önce ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisinde hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratların desteğiyle onaylanan tasarıyı, Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği tören ile imzaladı.

Biden, tasarıyı imzalamadan önce yaptığı konuşmada, söz konusu fon ile Ukrayna'nın yanı sıra savaştan etkilenen komşu ülkelere de yardım yapılacağını vurguladı.

SON BİR YILDA 1.2 MİLYAR DOLAR
Ukrayna'ya son bir yılda 1,2 milyar dolarlık savunma yardımı sağlandığını belirten Biden, bu yardımları da artıracaklarını ve yarın bu konuda detaylı bir açıklama yapacağını kaydetti.

Biden, "Bu savaş, 3 milyona yakın Ukraynalıyı, mülteci konumuna getirdi ve sayıları her geçen gün artıyor. 12 milyon insan şu anda insani yardıma muhtaç konumda. Biz insani yardım konusunda tüm dünyayı harekete geçiriyoruz." dedi.

ASKERİ YARDIM VE MÜLTECİLER İÇİN DESTEK
İmzaladığı yeni tasarı ile Ukrayna'ya savunma ve insani yardım başta olmak üzere milyarlarca dolar yardım yapacaklarının altını çizen Biden, "Bu yardımlarla Putin'in savaşının Ukrayna halkı ve bölge halkında açtığı yaraları sarmaya çalışacağız." ifadesini kullandı.

Ukrayna'ya 13,6 milyar dolarlık yardım paketi kapsamında, bu ülkeye askeri yardım ve yurt dışına kaçmak zorunda kalan Ukraynalı mültecilerin destelenmesi maddeleri yer alıyor.

İSRAİL İÇİN DE 1 MİLYAR DOLAR!
Öte yandan ABD hükümetini 30 Eylül'e kadar fonlayacak bütçe tasarısının içinde İsrail'in hava savunma sistemi "Demir Kubbe"nin yenilenmesi için 1 milyar dolarlık fon da onaylanmış oldu.