Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den "Rus petrolünü satın almayın" çağrısı

Son dakika haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar istedi. Zelenskiy, Rusya'ya ithalat ve ihracat boykotu uygulanması, Rus petrolü ve petrol ürünlerinin satın alınmaması çağrısında bulundu. Öte yandan Ukrayna lideri, batılı ülkelerden savaş uçağı konusunda bir kez daha destek istedi.

Giriş Tarihi 07 Mart 2022, 12:47 Güncelleme 07 Mart 2022, 14:13
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’den Rus petrolünü satın almayın çağrısı

İÇİNDEKİLER

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Bayrağımızda kan yok. Siyah noktalar, gamalı haçlar yok ve asla olmayacak. Ukrayna bayrağı topraktır. Huzurlu, bereketli, altın ve tanksız, bu gökyüzü huzurlu, berrak, mavi ve roketsizdi ve öyle olacak. Ukrayna'nın direnişi Avrupa'nın geleceğini belirleyecek. Ukrayna Hükümeti şimdiden ülkemizi nasıl yeniden inşa edeceğimiz üzerinde çalışıyor. Bu Zaferden sonra yapılacak" dedi.

Zelenskiy, "Rus işgalciler, İrpin, Buça, Gostomel ve diğer birçok şehirde sivilleri rehin tutuyor. Ceza alacaklar. Ukrayna hava sahasını güvence altına almak için daha kaç ölüm ve kayıp gerekiyor? Çözüm bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


RUSYA'NIN PETROLÜNÜ ALMAYIN
Zelenskiy, Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar da istedi. Rusya'ya ithalat ve ihracat boykotu uygulanmasını, Rus petrolü ve petrol ürünlerinin satın alınmaması çağrısında bulundu.



Ukrayna lideri Zelenski, batılı ülkelerden destek talebini yineledi. Bir kez daha batılı liderlerden savaş uçağı istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'ya ülkesine yönelik planlarından vazgeçmediği gerekçesiyle yeni yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirtti. Zelenskiy, Telegram'dan paylaştığı video mesajında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının 12'nci gününde de devam ettiğini söyledi.

Dünya liderleri ile temaslarını sürdürdüklerini dile getiren Zelenskiy, "Ortaklarımızla temaslarımızdaki tezlerimiz mantıklı, adil ve dürüst. İşgal devam ediyorsa ve Rusya, Ukrayna'ya karşı planlarından vazgeçmiyorsa yeni yaptırımların uygulanması gerekiyor." dedi.

Rusya ile ekonomi ve ticaret alanındaki iş birliğinin durdurulması gerektiğini kaydeden Zelenskiy, "Rusya ile ihracat ve ithalatın boykot edilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

"SİVİLLERİN YAŞADIĞI MAHALLELERİNİN VURULMASI TERÖR"
Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna kentlerine yönelik saldırılarını sürdürdüğüne dikkati çekerek "İşgalciler, bu gece Mıkolayiv kentine saldırdı ve roket topçuları ile sivillerin yaşadığı mahalleleri vurdu, barışçıl Harkiv'in mahallelerine saldırdı." dedi.

Bunun "terör" olduğunu vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna hava sahasının kapatılması talebini yineledi.

Zelenskiy, uluslararası toplumun karar alması ve Ukrayna'ya gerekli desteği sağlaması gerektiğinin altını çizerek "Ukrayna üzerindeki gökyüzünün güvenliğinin sağlanması için daha kaç kişinin ölmesi ve kayıpların yaşanması gerekiyor?" şeklinde konuştu.

Ukrayna askeri güçlerinin, Rus ordusuna karşı koyduğunu belirten Zelenskiy, Rus askeri güçlerinin "moralinin düşük olduğunu" söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN