Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Batı ülkelerine veryansın: Gerçek katiller bunlar!

Son dakika haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile yürütülen savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Nükleer savaş bizim değil Batı’nın aklında olan şey Söylem bizim değil NATO ve Ukrayna tarafından dile getirildi" dedi. Rus bakan, "Batı bizim güvenliğimiz için ne gerektiğini kendisi belirlemeye çalışıyor, biz buna izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. Lavrov, "Zamanında Napolyon da Hitler de Avrupa'yı kendi hakimiyetine almaya çalışmıştı, şimdi ABD de bunu yapmaya çalışıyor. Görüşmeler var konuşmalar var, Batı başkentlerinden gelen sesler var. Öyle bir tablo doğuyor ki, Hollywood'da olduğu gibi mutlak kötü ve iyi var. Tabii ki mutlak iyi bir şahsiyet haline gelmiş ve bu senaryoyu yazıyor. Ben bu histerinin ortadan kalkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. Rus Dışişleri Bakanı, "Avrupa, her türlü şekilde kitle iletişim araçlarının önünü kesmeye, Rusya'dan haberleri kesmeye çalışıyor. Gerçek katiller onlar bunu bilin." sözleriyle Avrupa'ya tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 03 Mart 2022, 12:46 Güncelleme 03 Mart 2022, 15:41
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan Batı ülkelerine veryansın: Gerçek katiller bunlar!

İÇİNDEKİLER

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile müzakerelere hazır olduklarını belirterek "Ancak operasyona devam edeceğiz. Rusya'nın güvenliğini tehdit eden Ukrayna'daki altyapının kalmasına izin veremeyiz." dedi.

Lavrov, başkent Moskova'da video konferans yöntemiyle gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa değinen Lavrov, iki ülkenin heyetleri arasında 2. tur müzakerelerin yapılacağına dikkati çekti.

Lavrov, "Biz müzakerelere hazırız. Ancak operasyona devam edeceğiz. Rusya'nın güvenliğini tehdit eden Ukrayna'daki altyapının kalmasına izin veremeyiz." dedi.

Ukrayna'da askeri altyapı tesislerini imha etmeyi hedeflediklerini dile getiren Lavrov, "Bizi tehdit eden silah altyapısının yok edilmesi, Ukrayna'nın silahlardan arındırılması, barış anlaşmasını imzalasak da sonuna kadar devam edecek. Bu anlaşma, bu yönde bir madde içermelidir." diye konuştu.

Lavrov, Batı'nın Ukrayna aracılığıyla Rusya'yı "sökmeye" çalıştığını belirterek "Kendi kurallarımıza göre düzeni sağlamak için 10 bin kilometrelik mesafeyi geçmiyoruz. Bu zorunlu bir karar çünkü bizi duymadılar ve son 30 yılda bize yalan söylediler." ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA'DA OLANLARIN NEDENİ, ÜLKENİN NATO'YA KATILMA ARZUSU"
Ukrayna'nın NATO'ya üye olma yönünde siyaset izlediğini dile getiren Lavrov, "Ukrayna'da olanların nedeni, ülkenin NATO'ya katılma arzusu ve NATO'nun, kendi güvenliğini başka ülkelerin güvenliği pahasına güçlendirmek istemesi ve bunu yaparken kendi yükümlülüklerini yerine getirmemesidir." dedi.

Lavrov, "Doğru olanı yaptığımızdan eminim. İnsanların ölmesi çok kötü. Ancak diplomatik fiyaskoyu değil, Batı'nın diplomatik yeteneğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyon düzenleme planının uzadığı yönündeki iddiaları değerlendiren Lavrov, "Devlet Başkanı'nın talimatıyla özel askeri operasyonu yürüten ordumuzun planlarını bildiğinizi sanmıyorum." ifadelerini kullandı.

Lavrov, Ukrayna'nın geleceği ile ilgili soruyu da yanıtlayarak, "Ukrayna halkı, daha doğrusu çok uluslu Ukrayna'da yaşayan tüm halkların, Ukrayna'nın ne şekilde hayatını sürdüreceği ve bu ülkenin kimin tarafından yönetileceği konusunda karar alması gerekiyor." dedi.

"NATO, AVRUPA'DAKİ DÜZENİ DİKTE ETTİĞİNİ HERKESE GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR"
ABD'nin Avrupa'daki eylemlerini değerlendiren Lavrov, "Hem Napolyon (Bonapart) ve Hitler (Adolf), bir zamanlar Avrupa'ya boyun eğdirmeyi hedefliyordu. Şimdi ise Amerikalılar, Avrupa'ya boyun eğdirdi. NATO için sorun yok ama Avrupa Birliği'ne (AB) kendi yeri gösterildi." diye konuştu.

Lavrov, NATO'nun savunma amaçlı ittifak olmadığını vurgulayarak "NATO, Avrupa'daki düzeni dikte ettiğini herkese göstermeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

ABD'nin "histerisinin" geçeceği umudunu paylaşan Lavrov, Batı ülkeleri ile eşitliğe ve çıkarlara saygı duyulmasına dayalı diyaloğa hazır olduklarını dile getirdi.

ABD'nin, Ukrayna'da iki biyolojik askeri laboratuvar kurduğunu ve başkent Kiev ve Odessa kentinde patojenler geliştirdiğini ifade eden Lavrov, "Edindiğimiz bilgilere göre, Pentagon, Ukrayna'daki kimyasal ve biyolojik tesislerin kaderi ve bu laboratuvarları üzerindeki kontrolü kaybedeceği konusunda çok endişeli." dedi.

"NÜKLEER SAVAŞ OLASILIĞINI BİZ KONUŞMUYORUZ"
Nükleer savaşın yaşanması olasılığı değerlendiren Lavrov, şunları kaydetti:

"Nükleer savaş olasılığı konuşuluyor. Herkes, üçüncü dünya savaşının nükleer olabileceğini anlıyor. Ancak bu konu, Rusların değil, Batılı siyasetçilerin kafalarında sürekli dönüyor. Biz bunu demiyoruz. Kışkırtıcı eylemlerin, dengeyi kaybettirmesine izin vermeyeceğiz. Bize karşı gerçek bir savaş başlarsa, bu planları yapanlar bunu düşünmelidir. Bana göre bu planlar oluşturuluyor."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN