Dakika dakika Rusya Ukrayna savaşı! 2. müzakere yapılacak mı? Zelenskiy, Kremlin... Kiev'de patlama sesleri...

Son dakika haberleri... Rusya Ukrayna savaşında son durum tüm dünya tarafından takip ediliyor. ABD Başkanı Joe Biden ise "Askerlerimiz Ukrayna'ya savaşmaya gitmeyecek" dedi. Rusya, Herson'da kontrolü ele geçirdiğini duyurdu.Kremlin'den yapılan açıklamada "Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil" açıklamasında bulunuldu. Rus Tass haber ajansı Ukrayna ve Rusya arasındaki ikinci tur barış görüşmelerinin yarın sabah saatlerinde yapılacağını açıkladı. Harkov'da vurulan bir binaya ise Ruslar polis merkezi derken Ukrayna ise binanın üniversite olduğunu açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Gece saatleriyle birlikte Kiev'den peş peşe patlama sesleri yükseldi. İşte dakika dakika Ukrayna-Rusya savaşından son dakika gelişmeleri...

Giriş Tarihi 02 Mart 2022, 06:35 Güncelleme 03 Mart 2022, 07:29
Dakika dakika Rusya Ukrayna savaşı! 2. müzakere yapılacak mı? Zelenskiy, Kremlin... Kiev’de patlama sesleri...

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının 7. gününde Ukrayna ordusu Kiev yakınlarında Rus askerlerine karşı koymaya devam ediyor.

İki ülke arasında geçtiğimiz gün yapılan 6 saatlik müzakerelerden ateşkes çıkmadı.

AHABER EKİBİ SIĞINAKLARA GİRDİ
A Haber ekibi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sığınaklara dönüştürlen metro istasyonlarına girdi.

KİEV'DE PATLAMA SESLERİ
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürüyor. Halihazırda, başkent Kiev ve çevresinde patlama sesleri duyuluyor.

HARKOV VALİLİĞİ HEDEF ALINDI
Rus güçleri bugün, Harkov'da valilik binasına saldırı düzenlemişti.

Saldırıda 7 kişinin öldüğü açıklandı.

Şehirde ayrıca, gece saatlerinde de saldırılar düzenlendi; büyük bir patlama yaşandı.

'UKRAYNA'DAN ÇEKİLİN TALEBİ'
Ukrayna medyası, Kiev heyetinin müzakerede Kırım ve Donbass dahil tüm Rus güçlerinin ülkeden çekilmesini talep ettiğini belirtti.

Ukrayna heyetini temsilen Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak ise her iki heyetin müzakerelerin ilk turunu gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Ukrayna topraklarında çatışmaların durması ve ateşkesin sağlanması hedefi müzakerelerin ana konusuydu." dedi.

Belarus Dışişleri Bakanı Vlaimir Makey de Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereleri son derece önemli bulduğunu vurgulayarak, "Heyetlerin kapanış açıklamalarından, temkinli ve iyimserlik uyandıran bazı anlaşmalara varıldığını görebilirsiniz. Bunun Belarus topraklarında gerçekleşmesinden memnunuz çünkü Belarus, tüm krizleri ve sorunları çözmenin yollarını bulmak için her şeyi yapmaya hazır." diye konuştu.

PUTİN SAVAŞIN DURMASI İÇİN ŞARTLARINI İLETTİ
Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada Putin'in Macron ile yaptığı görüşmede sorunun çözümüne yönelik 3 şart öne sürdüğü belirtildi. Açıklamada, "Putin, böyle bir çözümün ancak Rusya'nın Kırım üzerindeki egemenliğinin tanınması, Ukrayna devletinin militarizm ve Nazizim'den arındırılması ve tarafsız statüsünün sağlanması dahil Rusya'nın güvenlik alanındaki meşru çıkarlarının koşulsuz olarak dikkate alınmasıyla mümkün olduğunu vurguladı" denildi. Açıklamada, Rus tarafının Ukrayna temsilcileriyle müzakerelere açık olduğu ve bunun istenen sonuçlara yol açmasını beklediği kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında Rus güçlerinin Harkov şehrini roketlerle yoğun bir şekilde bombaladığını belirterek "Bu, açıkça savaş suçudur. Barışçıl bir şehir, barışçıl yerleşim alanları, tek bir askeri tesis yok. Düzinelerce görgü tanığı kaydı bunun hatalı yaylım ateşi değil, kasıtlı bir yıkım olduğunu kanıtlıyor." ifadelerini kullandı.

İŞTE UKRAYNA VE RUSYA ARASINDAKİ SAVAŞTA DAKİKA DAKİKA TÜM GELİŞMELER

MARİUPOL'DE KUŞATMA TAMAMLANDI
02.24
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bir haftada yaklaşık 9 bin Rus askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

01.30 Rusya: Mariupol kenti çevresindeki kuşatma tamamlandı

RUSYA'NIN KREDİ NOTU DÜŞÜRÜLDÜ
01.22
Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Rusya'nın kredi notunu B'ye düşürdü

00.46 RT ve Sputnik'in Twitter hesapları AB'de askıya alındı.

00.40 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kanada Başbakanı Trudeau ile görüştü.

00.24 ABD Temsilciler Meclisi, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı Rusya'yı kınayan ve Ukrayna'yı destekleyen karar tasarını onayladı.

23.37 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik yapılan oylamada, oy çoğunluğu ile BM Genel Kurulu Rusya'yı kınadı. BM Genel Sekreteri Gutteres, "Ukrayna'daki düşmanlıklara son verin, silahları şimdi susturun" dedi.

23.21 BM: 1 Mart'ta 227 sivil öldürüldü ve 525 sivil yaralandı.

23.18 Pentagon, Rusya'nın nükleer kuvvetleri teyakkuza geçirdiği açıklaması üzerine yanlış anlaşılmaması için Minuteman III balistik füze tatbikatını ertelediklerini açıkladı.

23.18: Pentagon, Rusya'nın nükleer kuvvetleri teyakkuza geçirdiği açıklaması üzerine yanlış anlaşılmaması için Minuteman III balistik füze tatbikatını ertelediklerini açıkladı.

KİEV'DE ISITMA ANA HATTI VURULDU

23.10: Ukrayna: Saldırı Kiev'in bir kısmını soğukta bırakabilir.

23.01 ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin, Rus oligarkların yatları, özel jetleri ve diğer tüm mal varlıklarını donduracağını ve ele geçireceğini söyledi.

22.31 Rusya'nın ABD Büyükelçisini sınır dışı ettiğine dair yaygın haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

22.14 İsveç Hava Kuvvetleri, 4 Rus savaş uçağının hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi.

22.03 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları karşısında Avrupa'nın son haftalarda birleştiğini açıkladı. Macron, tarihte daha önce yaşanan bir trajediye dönüldüğünü ifade ederek, "Buna tarihi kararlar ile yanıt vermeliyiz" dedi.

22.01 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sirenlerin çalmasının ardından büyük bir patlama sesi duyuldu.

ZELENSKİY'DEN RUSYA'YI KINAMA KARARINA TEŞEKKÜR
21.45: Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 1997'den bu yana ilk kez acil oturum çağrısıyla toplandı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını kınayan karar tasarısı 5'e karşı 141 oyla kabul edilirken kabul edilen tasarının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından lehte oy veren ülkelere teşekkür mesajı yayınladı.

Zelenskiy tasarının benzeri görülmemiş bir şekilde kabul edildiğini belirterek, "Oy veren herkese ve her ülkeye minnettarım" ifadelerini kulladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı bir koalisyon oluştuğunu aktaran Zelenskiy, "Oylamanın sonucunda küresel bir Putin karşıtı koalisyon oluştuğu ve işlediğini gösteriyor. Dünya bizimle. Zafer Bizim Olacak!" dedi.

20.04 Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını kınayan karar tasarısını 5'e karşı 141 oyla kabul etti.

RUSYA: 498 ASKER ÖLDÜ
19.57
Rusya Savunma Bakanlığı: (Ukrayna ile savaşta) Rus askerlerinden 498'i öldü, 1597'si yaralandı.

19.37 Rusya, Ukrayna ile müzakerelerin 3 Mart'ta sabah Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleştirileceğini bildirdi.

17.30 Rus heyeti Ukrayna ile müzakereler kapsamında yola çıktı. Yapılacak müzakereler Belovezhskaya Pushcha bölgesinde gerçekleşecek.

16.50 TBMM Genel Kurulunda, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmelerin ele alındığı kapalı oturum sona erdi.

TBMM Başkanvekili Celal Adan başkanlığında gerçekleşen kapalı oturum, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Adan, kapalı oturumun ardından üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

16.29 Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Aleksey Arestoviç Ukrayna'da devam eden Rusya saldırılarına yönelik, "Savunma pozisyonundan saldırı pozisyonuna geçtik" dedi.

15.29 Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi, ülkede 2 bin sivilin Rus ordusu tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

15.23 Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'NATO'yla ilişkilerimiz eskisi gibi olmayacak' denildi.

15.08 İngiltere Başbakanı Boris Johnson Birleşmiş Milletler üyelerini Rusya'nın Ukrayna'dan çekilmesini talep etmeye çağırdı.

15.03 Harkiv'e yeni bir füze saldırısı düzenlendi. Harkiv Vali yardımcısı kentin bir kez daha Rus füzelerinin hedefi olduğunu duyurdu.

15.00 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerini kapalı oturumda bilgilendirdi. Çavuşoğlu'nun saldırının sona erdirilmesi için Türkiye'nin girişimleri ve bölgedeki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin de bilgilendirme yaptığı öğrenildi.

14.55 Avrupa Birliği (AB), 7 Rus bankasını uluslararası para transfer sistemi SWIFT'ten çıkardı.

14.45 Rus haber ajansı TASS ve Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden gelen bilgiye göre iki ülke arasında ikinci müzakere görüşmesi bu akşam yapılacak.

14.21 Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Ukrayna-Rusya müzakerelerinin bir sonraki turunun ne zaman yapılacağının belli olmadığını açıkladı. Ukrayna Dışişleri Bakanı, Kiev'in müzakereye hazır olduğunu ancak Rusya'nın taleplerinin 'Putin'in savaşın başında açıkça dile getirdiği taleplerle aynı' olduğunu söyledi.

14.17 Rusya'nın Londra Büyükelçisi Kelin, İngiltere'yle diplomatik ilişkilerin kesilme olasılığının dışlanmadığını duyurdu.

13.44 ABD merkezli Google Discover ve Google News, Rus Sputnik'in de bağlı olduğu Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı bünyesindeki tüm kaynakların materyallerini kısıtlama kararı aldı.

13.35 Birleşmiş Milletler, yaklaşık 1 haftadır devam eden savaş nedeniyle 836 bin Ukraynalının ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

13.11 Ukrayna Harkov'daki saldırıda 4 kişinin öldüğünü 9 kişinin de yaralandığını duyurdu.

13.05 Kiev Belediye Başkanı Kliçko, 'Rus birlikleri başkent Kiev'e daha yakın' açıklamasında bulundu. Gece boyunca Bila Tserkiv , Bucha ve Gostomel'de şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirten Kliçko, 'Kiev ayakta ve ayakta kalmaya devam edecek' dedi.

12.40 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

12.30 Kremlin'den yapılan açıklamada "Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil" açıklamasında bulunuldu.

11.10 TASS: Bugün ikincisinin yapılması planlanan Ukrayna-Rusya müzakereleri ertelendi.

10.45: İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki durumla ilgili son istihbarat raporunu yayınladı.

Raporda lojistik sorunlar ve Ukrayna'nın güçlü direnişi nedeniyle Rus ordusunun genel kazanımlarının 'sınırlı' olduğu bilgisi yer aldı.

Savaş nedeniyle yerinden edilen ve kaçmak zorunda kalan sivillerin sayısının ise 660 bin civarında olduğu belirtildi.

10.25: Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy: Savaşın 6 gününde yaklaşık 6 bin Rus askeri öldürüldü. Rusya bombalar, saldırılar ve füzelerle Ukrayna'yı kazanamaz.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rus güçlerinin son 7 gündeki kayıplarına ilişkin bilgi paylaşıldı.

Açıklamada, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 5 bin 840 askerin öldürüldüğü, Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait 30 uçak, 31 helikopter, 211 tank, 862 zırhlı araç, 85 top ve 2 hafif sürat teknesini imha ettiği belirtildi.

Rus güçlerin ayrıca 40 roketatar sistemi, 355 araç, 60 yakıt aracı, 9 hava savunma sistemi ve 3 İHA kaybettiği aktarılan açıklamada, bu rakamlara devam eden çatışmaların bilgilerinin dahil edilmediği kaydedildi.

10.15: Rusya 7 günlük bilançoyu açıkladı: 67 hedef, 38 hava savunma sistemi, 51 radar istasyonu vuruldu! 206 topçu ve hava topu, 46 insansız hava aracı imha edildi.

10.00: Rusya Savunma Bakanlığı: Herson'da kontrolü sağladık.

09.23: Ukrayna basını Harkov'da kuvvetli bir patlama sesi duyulduğunu duyurdu. Rusya tarafı vurulan yerin polis merkezi olduğunu Ukrayna ise üniversite olduğunu söyledi.

Harkov Belediye Başkanı: 21 kişi öldü 112 kişi yaralandı.

09.18: Ukrayna ordusu, saat 06:00 itibariyle, Rus kuvvetlerinin her yöne ilerlemeye çalıştığını, ancak Ukrayna ordusunun her yerde direndiğini açıkladı.

09.06: Rus Sberbank Avrupa pazarından çekildi.

09.03: Birleşmiş Milletler, Rusya'nın geçen hafta Perşembe günü başlattığı Ukrayna'nın işgalinde bugüne kadar 13'ü çocuk en az 136 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, gerçek sayının muhtemelen çok daha yüksek olduğunu söyledi. Throssell ölümlerin çoğunun top atışları, hava saldırıları ve diğer patlayıcılardan kaynaklandığını belirtti.

BM, savaşta 400 civarında sivilin de yaralandığını duyurdu. Ukrayna hükümeti ise bugüne kadar 352 sivilin öldüğünü, 1.684 sivilin de yaralandığını açıklamıştı.

08.34: Ukrayna'daki Herson kentinin belediye başkanı İgor Kolikhayev, Rus askerlerinin şehre girdiğini ve tren istasyonunu kontrol altına aldığını söyledi.

Herson, Ukrayna'nın güneyinde, Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ın kuzeyinde bulunuyor. Yerel bir radyo istasyonuna konuşan Kolikhayev, kentteki çatışmaların sürdüğünü de ekledi.

08.19: Uluslararası Paten Birliği (ISU) Rus ve Belaruslu sporcuların ikinci bir duyuruya kadar uluslararası yarışmalardan menedildiğini açıkladı. ISU açıklamasında "Ukrayna'daki çatışmalardan etkilenenlerle dayanışma içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Karar Dünya Buz Pateni Şampiyonası'na üç hafta kala açıklandı. Rusya bu alanda en başarılı ülkeler arasında gösteriliyor. Rus sporcular Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'nda beş madalya almıştı.

08.11: Rusya'nın en zengin insanlarından Mikhail Fridman, Londra'da düzenlediği basın toplantısında oligarklara getirilen yaptırımların Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik savaş kararını değiştirmeyeceğini söyledi.

07.15: Rusya, bu kez Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 120 kilometre mesafede yer alan Jitomir kentinde sivil yerleşim yerlerini ve bir doğum hastanesini hedef aldı.

Rusya tarafından düzenlenen saldırıda doğum hastanesinin camları kırılarak hasar görürken, Jitomir Belediye Başkanı Sergey Suhomlin yaşanan olaya ilişkin açıklamada bulundu.

Yayınladığı görüntülü açıklamada Suhomlin, 'Biraz önce sivil yerleşim yerleri ve hastaneler vuruldu. Hastanenin camları ve kapıları zarar gördü. Olayda ölen ve yaralananların sayısı netleştiriliyor. Olay yerinde ekipler çalışıyor. Rahat bir gece olmayacak' ifadelerini kullandı.

06.38: Rusya devlet medyası TASS'ın haberine göre, Putin, Rusların 10 bin dolardan fazla dövizle ülkeyi terk etmelerini yasaklayan kararnameyi imzaladı. Yasak bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

06.24: Ukrayna bir Rus çıkarma birliğinin Harkov'a indiğini ve kentte çatışmaların yaşandığını duyurdu.

06.14: ABD havacılık ve uzay şirketi Boeing şirketi, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği işgalin ardından Boeing'in Rus havayollarına verdiği desteği askıya alacağını duyurdu.

05.15: ABD Başkanı Joe Biden, "Bu gece, ABD hava sahasını tüm Rus uçuşlarına kapatarak, Rusya'yı daha da izole ederek ve ekonomilerine ek bir baskı ekleyerek müttefiklerimize katılacağımızı duyuruyorum" dedi. Biden, ABD güçlerinin "Ukrayna'daki Rus güçleriyle çatışmaya girmediğini ve girmeyeceğini" açıkladı.

04.56: Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel İzleme Misyonu üyeleri, Ukrayna'nın Harkov kentindeki Rusya ile Ukrayna askerleri arasında çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle Dnipro kentine tahliye edildi.

02.36: Kanada hükümeti, Ukrayna'da devam eden Rus işgali nedeniyle Rusya'ya birtakım ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamasının ardından bu hafta sonu itibariyle Kanada limanlarından Rus gemilerinin geçişini yasaklayacağını duyurdu.

02.16: Ukrayna'nın Odessa kentinin Dachnoye köyüne roket isabet etmesi nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları kesintisiz devam ederken, Rusya tarafından atılan bir roket yerel saatle 12.00 sularında Ukrayna'nın Odessa kentine bağlı Dachnoye köyüne isabet etti. Düzenlenen roketli saldırıda, köyde yaşayan 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Ukrayna Devleti Acil Servisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda doğalgaz boru hatlarının zarar gördüğü, 9 evin ve 1 garajın ise kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.

01.41: Rusya saldırısı altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyulurken Jitomir kentindeki saldırıda 1'i çocuk, 4 kişi öldü.

Rusya Savunma Bakanlığının Kiev'de Ukrayna istihbaratına, merkezleri vuracağını duyurmasının ardından akşam saatlerinde kentte büyük patlama sesleri duyuldu. Ukraynalı yetkililer, nerelerin hedef alındığını açıklamadı.

Bu arada şehir merkezindeki Bağımsızlık Meydanı'na kumlar dökülürken metal, ahşap ve eski otomobil lastiklerinden barikatlar oluşturulmaya başlandı.

Sokağa çıkma saatleri dışında da sessiz olan başkentte dışarıda ağırlıklı olarak alışverişe çıkanlar görülüyor. Sivillerden oluşan Bölgesel Savunma Güçleri üyeleri de kontrol noktalarında nöbet tutuyor.

01:00 Ukrayna'nın başkenti Kiev ve çevresinde patlama sesleri duyuluyor.

AB'DEN RUS MEDYASINA YAPTIRIM
23.40
Avrupa Birliği, Rusya'daki Sputnik ve RT'nin AB üye ülkelerinde yayın yapmasını engelliyor.

23.30 Avrupa Birliği Rusya'ya ait 7 bankayı SWIFT sisteminden çıkardı.

"TÜRKİYE TARAF TUTMAK ZORUNDA DEĞİL"
23.09 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye ilkesel bir tutum sergiliyor. Türkiye taraf tutmak zorunda değil.

23.07 Uluslararası Adalet Divanı, Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle Ukrayna'nın Rusya'ya açtığı davanın ilk duruşmalarının 7-8 Mart'ta yapılacağını açıkladı.

22.57 ABD'nin, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde çalışan bir Rus diplomatı daha sınır dışı etme kararı aldığı duyuruldu.

"ERDOĞAN, PUTİN VE ZELENSKİY'İ BİR ARAYA GETİRMEK İÇİN ÇABALIYORUZ"
22.48
Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i bir araya getirmek için çabaladıklarını bildirdi.

22.45 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO'nun Rusya'dan çekinerek Ukrayna'yı ittifaka kabul etmediğini ifade ederek, buna karşı NATO'nun Ukrayna için ortak güvenlik garantileri üzerinde çalışması gerektiğini açıkladı. Zelenskiy, "Batı, ciddi bir yaptırım paketi uygulasaydı, büyük ihtimalle Rus ordusunun Ukrayna'yı işgali olmayacaktı." dedi.

22.39 İngiltere, Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'na ve fonun CEO'su Kirill Dmitriev'e yaptırım kararı aldı.

22.31 Ukrayna'daki savaş 80'den fazla eğitim kurumu ve hastane hasar gördü.

21.42 Harkov'da şimdiye kadarki en şiddetli patlama meydana geldi

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN