Ayşenur Arslan seninkiler azıttı! Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde papazlara silah eğitimi veriliyor

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Kıbrıs adasında ve Doğu Akdeniz'de gerilimi artırmaya devam ediyor. KKTC'ye yönelik provokatif adımlara hız kesmeden devam eden Rumların son olarak papazlara silah eğitimi verdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2022, 11:31 Güncelleme 11 Şubat 2022, 12:00
Ayşenur Arslan seninkiler azıttı! Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde papazlara silah eğitimi veriliyor

İÇİNDEKİLER

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile birlikte gerilimi tırmandıran Güney Kıbrıs Rum Kesimi yeni bir skandala imza attı.

Ayşenur Arslan seninkiler azıttı! Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde papazlara silah eğitimi veriliyor

KKTC'ye yönelik provokasyonlarına bir yenisini ekleyen Rum Kesimi'nin son olarak papazları silahlandırdığı ve onlara eğitim verdiği ortaya çıktı.

Cyprus Mail gazetesinde yer alan habere göre Rum Ulusal Muhafız güçleri, Güney Kıbrıs'ta ortodoks papazlara, tabanca, otomatik ve ağır silahlarla askeri eğitim verdi.

AĞIR MAKİNALI SİLAHLARLA ATIŞ TALİMİ
Yayınlanan kayıtlarda, Ortodoks papazlardan birinin, askeri araç üzerinden ağır makinalı silahla atış talimi yaptığı görülüyor.

Atış eğitiminde başarılı olan papazlar tatbikat sahasına yakın bölgede bulunan bir kilisede de ödül verildiği belirtildi.

Görüntüler, Rumların Kıbrıs'ta Türkleri hedef alan saldırgan ve tacizkar politikalarından vazgeçmediğini bir kez daha ortaya koydu.

AYŞENUR ARSLAN TMT (TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI) İÇİN SÖYLEDİĞİ SÖZLERDEN SONRA ZOR BELA ÖZÜR DİLEDİ
CHP'nin yayın organı Halk TV'de program sunan CHP yandaşı Ayşenur Arslan skandal ifadelerinin ardından zor bela özür diledi.

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın, KKTC'de öldürülen Halil Falyalı ile ilgili bir konuyu konuşurken, Kıbrıs'ta Rum katliamlarına karşı Kıbrıs Türkünün varlığını korumak ve katliamlara karşı direniş için kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı'nı da hedef aldı.

"TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI SUİKASTLARLA BİLİNEN İLLEGAL BİR OLUŞUM"
Arslan, "Halil Falyalı, kendini Türk Mukavemet Teşkilatı'nın üyesi olarak tanıtırdı. Bu teşkilat adada, suikastlarla bilinen illegal, yarı resmi bir oluşumdu." şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Arslan'a konuyla ilgili tepki yağarken Arslan sabah saatlerinde yaptığı açıklamada özür dilememişti.

"BENİ CİDDİYE ALMAYIN"
Arslan, "RTÜK anında harekete geçerse kendinizi birdenbire önemsiyor gibi oluyorsunuz. Ben kendimi başkalarının beni ciddiye aldığı kadar alsam başka bir ben olurum onu biliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

ÖZÜR DİLEDİ
Ayşenur Arslan, gelen tepkilerin ardından Twitter'dan yaptığı açıklama ile özür diledi.

Arslan yaptığı paylaşımda, "Dostlarım "yanlış anlaşıldın ama anlatamadıysan özür dile" diyor. Bundan gocunmuyorum ve programda da vurguladığımı yineliyorum: sözlerimi Halk TV'yi susturmak için kullananların dışında, hassasiyetini fazlasıyla hissettiğim herkesten özür diliyorum" dedi.