Hayfa'da denize düşen askeri helikopterdeki iki işgalci İsrail pilotu öldü

İşgalci İsrail ordusu, Hayfa kenti açıklarında eğitim uçuşu sırasında "Yarasa" ismiyle nitelendirilen "Eurocopter AS565" tipindeki askeri helikopterin denize düştüğünü, helikopterdeki bir mürettebatın kurtarıldığını ve iki pilotun hayatını kaybettiğini duyurdu. İşte helikopterin düşme anları...

Giriş Tarihi 04 Ocak 2022, 12:25 Güncelleme 04 Ocak 2022, 14:02
Hayfa’da denize düşen askeri helikopterdeki iki işgalci İsrail pilotu öldü

İÇİNDEKİLER

Filistin'i işgal eden siyonist İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde İsrail ordusuna ait bir helikopter iki pilot ve bir mürettebatıyla Hayfa kenti açıklarında eğitim uçuşu sırasında suya düştü.

İŞTE O SİYONİST İKİ PİLOT

Ölen işgalci askerlerin kimlikleri belli oldu: Evli ve üç çocuk babası 38 yaşındaki Yarbay Erez Sachaini ile 27 yaşındaki Binbaşı Hen Fogel.

"YARASA"LAR SORUŞTURULUYOR

Sahil Güvenlik ve Hava Kuvvetlerinin katıldığı arama kurtarma çalışmalarının ardından, bir mürettebatın kurtarıldığı ve iki pilotun da hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail ordusunda "Yarasa" diye isimlendirilen "Eurocopter AS565" tipindeki tüm helikopterlerin eğitim uçuşlarının durdurulduğu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Yerel basına konuşan ordu yetkilileri, kazanın saldırı sonucu gerçekleşmediğini ve teknik bir hata yaşandığını aktardı.

İŞTE DÜŞME ANLARI

Sosyal medyada, helikopterin çakılma anları ve sonrasındaki arama kurtarma çalışmaları için açık denizde işaret fişeklerinin atıldığı görüntüler yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN