ABD'den Rusya'ya Ukrayna tehdidi: Ağır bedeller ödetmeye hazırız

Son dakika haberi! ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Ukrayna'ya karşı daha fazla saldırgan davranması durumunda Rusya'ya ağır bedeller ödetmeye hazırız." açıklamasında bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Donbas'taki savaşı Rusya'yla direkt görüşmeler olmadan durduramayacaklarını ifade etmişti.

Giriş Tarihi 01 Aralık 2021, 17:51 Güncelleme 01 Aralık 2021, 23:17
ABD’den Rusya’ya Ukrayna tehdidi: Ağır bedeller ödetmeye hazırız

İÇİNDEKİLER

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması ve bu konudaki açıklamalarına ilişkin, "Rusya'ya kavgacı söylemleri konusundaki endişelerimizi net şekilde ilettik." dedi.

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, "Ukrayna konusunda çatışma yolunu izlerse Rusya'ya ağır bedeller ödeteceğiz" açıklamasının ardından Rusya'ya yaptırım gelip gelmeyeceği sorusuna Psaki, bu konuda hem Rus hem de Ukraynalı muhatapları ile görüştüklerini belirtti.

Psaki, "Biz en başından beri Rusya'nın zararlı davranışlarına karşı ekonomik ve diğer araçlarımızı kullanacağımızı söyledik. Bakan Blinken da bugün bu araçları kullanmakta tereddüt etmeyeceğimizi belirtti. Ancak bu araçları kullanacaksak, ortaklarımız ve müttefiklerimizle birlikte hareket ederiz." ifadesini kullandı.

Bölgedeki durum konusunda ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir görüşme öngörülmediğini kaydeden Psaki, "Rusya'ya kavgacı söylemleri konusundaki endişelerimizi net şekilde ilettik." dedi.


ZELENSKIY, DİREKT GÖRÜŞMELER OLMADAN DURDURAMAYACAKLARINI İFADE ETMİŞTİ
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Donbas'taki savaşı Rusya'yla direkt görüşmeler olmadan durduramayacaklarını ifade etti.

Zelenskiy, parlamentoda yaptığı yıllık hitabında, Donbas'taki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Donbas'ta 8 senedir savaşın sürdüğünü belirten Zelenskiy, Ruslarla direkt görüşmekten korkmadığını söyledi.


GERÇEĞİ KONUŞMAKTAN KORKMAMALIYIZ
Zelenskiy, ordusuz savaşı durduramayacaklarını vurgulayarak, "Eğer Donbas'ı geri döndürmek istiyorsak, birbirimizle gerçeği konuşmaktan korkmamalıyız." dedi.

Rusya'yla direkt görüşmeler olmadan savaşı durduramayacaklarını ifade eden Zelenskiy, tüm yabancı partnerlerin bunu anladığını ancak ülke içinde bazılarının bunu anlamadığını kaydetti.

Zelenskiy, hangi Avrupa ülkelerinin kendilerini gerçekten desteklediğini ve hangilerinin rol yaptığını bildiklerinin altını çizerek, kendilerini destekleyenlere teşekkürlerini iletti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN