The Guardian'dan ABD'deki kanlı kongre baskını hakkında flaş iddia! Baskından saatler önce Trump...

Trump’ın başkanlığı kaybetmesinin ardıdan 6 Ocak’ta ABD’de yaşanan kanlı kongre baskınına ilişkin flaş iddia The Guardian’dan geldi. İngiliz gazeteye konuşan ismi açıklanmayan kaynaklar, Trump'ın baskından saatler önce başkent Washington'da çok gizli bir toplantı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 30 Kasım 2021, 13:57 Güncelleme 30 Kasım 2021, 14:03
The Guardian’dan ABD’deki kanlı kongre baskını hakkında flaş iddia! Baskından saatler önce Trump...

İÇİNDEKİLER

ABD tarihindeki en büyük skandallardan biri olarak kabul edilen kanlı Kongre baskınında yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimlerini önde bitiren Joe Biden'ın sonucunu tanımayı reddetmişti.

ÜST DÜZEY VEKİLLERLE "GİZLİ TOPLANTI"
Biden'ın galibiyetinin açıklanacağı 6 Ocak tarihinde ise ABD Kongre binası, Trump destekçileri tarafından basılmış, gerçekleşen şiddet eylemlerinde 5 kişi hayatını kaybetmişti. Sabah'ta yer alan habere göre, Demokratlar, baskın olayının ardından defalarca Trump'ı "isyana teşvik"le suçlamış ancak Trump'ın doğrudan sorumlu olduğu kanıtlanamamıştı.

Olaylarla ilgili şoke eden bir yeni iddia ise, İngiliz The Guardian tarafından ortaya atıldı. İngiliz gazeteye konuşan ismi açıklanmayan kaynaklar, Trump'ın baskından saatler önce başkent Washington'da çok gizli bir toplantı gerçekleştirdiğini açıkladı.

SAATLER SONRA KONGRE BASILDI
Guardian, Trump'ın baskından saatler önce Beyaz Saray'dan peş peşe aramalar yaptığını söylediği haberinde, direkt hattan yapılan aramalarda üst düzey vekillerini karargâh olarak kullandığı Willard Oteli'ne çağırdı.

Burada yapılan gizli görüşmelerde Trump'ın vekillerine, birkaç saat sonra Kongre'de gerçekleşecek olan seçim sonucu ilanını ne olursa olsun ertelemeleri için baskı yaptığı öğrenildi.

Tespit edilen görüşmelerden sadece saatler sonra Kongre'de gerçekleşen büyük baskının, Trump'ın vekillerine yaptığı baskıların birebir sonucu olduğunu söyleyen kaynakların bu iddiaları, ülke gündemine bomba gibi düştü.