Omicron, küresel paniğin yeni adı oldu! Şimdiye kadar 11 ülkede tespit edilen varyant korkuttu

Omicron, küresel paniğin yeni adı oldu! Şimdiye kadar 11 ülkede tespit edilen varyant korkuttu. Uzmanlar konuştu: Aşısızlar ve yaşlılar risk altında. Dünya Sağlık Örgütü açıklamalarıyla şaşkına çevirdi! Önce yeni varyantın küresel bir risk olduğunu söyledi. Sonra da ülkelerin aldığı tedbirleri eleştirdi. Virüsün hızlı yayıldığı iddialarını reddetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2021 Güncelleme 30 Kasım 2021, 06:45
Omicron, küresel paniğin yeni adı oldu! Şimdiye kadar 11 ülkede tespit edilen varyant korkuttu

İÇİNDEKİLER

Coronavirüs, çağın felaketi olarak tarihe geçti. Şimdiye kadar 5 milyondan fazla kişi, hayatını kaybetti. Aşılamayla birlikte herkes salgının bitmesini beklerken katil virüs mutasyon geçirdi!

Şimdiye kadar Alfa, Beta, Gama ve Delta varyantları tespit edildi. Ancak B.1.1.529 olarak bilinen Omicron (Nu) varyantı asıl tehlikeydi! Varyant, şimdiye kadar Botswana ve Güney Afrika'nın yanı sıra Almanya, İtalya, Hollanda, Danimarka, Belçika, İsrail, Avustralya, Hong Kong ve Kanada'da tespit edildi. Ülkeler alarma geçti.

Başta Avrupa olmak üzere pek çok ülke, sınırlarını kapattığını ilan etti. Güney Afrikalı Dr. Angelique Coetzee dünyayı yeni varyanta karşı bilgilendirdi. 50 farklı mutasyona sahip yeni türün, en çok yaşlıları ve aşısızları etkilediğini söyledi.

GÖZLER AŞIDA
ABD'li ilaç şirketi Moderna 2022'- nin başlarına kadar yeni varyant için aşı geliştirebileceklerini dile getirdi.

BİR DÜNYA ÇELİŞKİ
Dünya
Sağlık Örgütü açıklamalarıyla şaşkına çevirdi! Önce yeni varyantın küresel bir risk olduğunu söyledi. Sonra da ülkelerin aldığı tedbirleri eleştirdi. Virüsün hızlı yayıldığı iddialarını reddetti.

BELİRTİ EKLEM AĞRISI
Yeni varyantın neden olduğu şikayetler de açıklandı. Buna göre Omicron, hastada tat ve koku kaybına yol açmıyor. Ancak hastalar 1-2 gün boyunca kas ağrısı ve yorgunluk hissediyor.