Koronavirüste yeni kabus: Omicron (NU) varyantı

Koronavirüs salgınının Güney Afrika kökenli yeni varyantı Nu, Avrupa’yı tehdit etti. Birçok ülke, kapanmaya gitti. Sert önlemler gündeme geldi. İşte detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2021 Güncelleme 28 Kasım 2021, 06:59
Koronavirüste yeni kabus: Omicron NU varyantı

İÇİNDEKİLER

COVİD-19 pandemisinde dördüncü dalganın sert bir şekilde hissedildiği Hollanda, saat 17:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında kısmi sokağa çıkma yasağı uygulayacağını ilan etti.

Polonya, Slovakya gibi 7 Avrupa Birliği ülkesi de sokağa çıkma kısıtlaması getirme kararı aldı.


Güney Afrika kökenli Omicron (NU) varyantının, Alfa, Beta ve Delta'nın en kötü mutasyonlarının tümünden daha etkili olacağı bildirildi. Moderna, Biontech ve Astra Zeneca şirketleri, Omicron varyantına karşı aşıların ne kadar etkili olacağını araştırdıklarını bildirdi.


Hollanda'ya önceki gün Güney Afrika'dan gelenlerin arasında 61 kişide bu varyant tespit edildi.

TÜRKİYE DİKKATLİ!
Enfeksiyon
Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Güney Afrika'da görülen 'Nu' mutasyonunun çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Tedbir almazsak ve Avrupa'da da yayılırsa, 1-2 ay sonra Türkiye'de bir yayılım söz konusu olacaktır" dedi.


7 ÜLKEYE YASAK
Sağlık
Bakanı Fahrettin Koca, Nu varyantı kaynaklı artan vakalar nedeniyle tedbirlerin alındığını bildirdi. Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'den Türkiye'ye gelişlerin yasaklandığını söyledi.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN