Roma’daki Villa Aurora açık artırmada: Açılış fiyatı 547 milyon dolar

İtalyan ressam Caravaggio’nun dünyanın tek tavan resmine ev sahipliği yapan Roma’daki Villa Aurora, ocak ayında açık arttırma ile satılacak. Villanın açılış fiyatı ise 547 milyon dolar.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2021 Güncelleme 20 Kasım 2021, 07:02
Roma’daki Villa Aurora açık artırmada: Açılış fiyatı 547 milyon dolar

İÇİNDEKİLER

İtalyan Ressam Michelangelo Merisi da Caravaggio'ya büyük saygı. Ünlü ressamın tek tavan resmine sahip olan Roma'daki Villa Aurora, 547 milyon dolarlık başlangıç fiyatıyla açık artırmaya çıkacak.


"La Dolce Vita" filminin yönetmeni Federico Fellini'nin anıtlaştırdığı ikonik cadde Via Veneto'ya bir taş atımı uzaklıkta bulunan Villa Aurora, toplam 2 bin 800 metrekarelik bir alan kaplıyor. 11 odaya sahip olan bu özel villanın bu kadar yüksek fiyata satılacak olmasının nedeni elbette Caravaggio'nun resmini tavanında taşıması.


Sanat tarihçisi Claudio Strinati "19. yüzyılda bina hasar gördü. Altı katlı bina, aynı zamanda çalışmaları sanatçının adı içgüdüsel şiddet tasvirleriyle eş anlamlı hale gelen Caravaggio tarafından yapılan bir yağlı boya duvar resmi de dahil olmak üzere sayısız sanat eserine ev sahipliği yapıyor.


2,75 metrekarelik küçük bir odanın tavanını kaplayan Caravaggio'nun Villa Aurora duvar resmi, yarı saydam bir kürenin etrafında toplanmış üç tanrıyı Jüpiter, Neptün ve Plüton konu ediniyor.

Villada ayrıca 1621-1623 yılları arasında Barok ressam Giovanni Francesco Barbieri'nin yaptığı freskler de var" dedi.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN