Skandal! ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı diplomatlar PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'yi ziyaret ettiler

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir heyet, PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin sözde genel komutanı Mazlum Kobani ile bir görüşme gerçekleştirdi. YPG, ABD'den kendilerine verilen desteğin artırılmasını istedi. Öte yandan Kobani, birkaç gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na övgüler dizmiş ve CHP’yi davet edeceklerini açıklamıştı.

Giriş Tarihi 14 Kasım 2021, 17:35 Güncelleme 15 Kasım 2021, 09:10
Skandal! ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı diplomatlar PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’yi ziyaret ettiler

İÇİNDEKİLER

Hain terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG, ABD'nin desteğiyle varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyet, YPG Genel Komutanı Mazlum Kobani ve DSM Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed ile bir araya geldi.



ABD Dışişleri Bakanlığı heyetine, Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich başkanlık ederken, ABD'li bazı diplomatlar da eşlik etti.



'ABD BİZE VERDİĞİ DESTEĞİ ARTIRSIN' İSTEĞİ
Rojava'ya yapılacak yardımların ele alındığı görüşmede YPG, ABD'den kendilerine verilen desteğin artırılmasını istedi.

Bölgede birlikte çalışma vurgusunun dikkat çektiği görüşmeye dair bir de video paylaşıldı.



ZIRHLI ARAÇLAR, MÜHİMMATLAR, ASKERİ EĞİTİMLER...
Öte yandan yaşanan bu ziyaret, ABD'nin YPG'ye şu zamana dek yaptığı diğer yardımları akıllara getirdi.

YPG, ABD'den aldıkları Bradley tipi zırhlı araçların görüntülerini paylaşmıştı. Yardımların yanı sıra YPG'li teröristlere eğitim de verildi.

Silahla donatılan teröristler, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke, Deyrizor ve Kamışlı'daki kamplarda aldıkları eğitimlerden sonra eylemlere katılıyor.



"CHP'NİN TEZKERE KARARI UMUT VERİCİ"
Uluslararası güçlerin Suriye'ye yönelik bir operasyona karşı durmasının CHP'yi Suriye tezkeresine "hayır" deme konusunda cesaretlendirdiğini belirten Kobani, her halükarda bunun iyi bir sinyal ve önemli bir adım olduğunu belirterek, "CHP böyle bir şey yapıyorsa bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici." şeklinde konuştu.


Teröristbaşı Mazlum Kobani'nin kirli sicili

"CHP GELSİN KONUŞALIM"

Terörist Kobani, "CHP'den bir heyet davet etmek ister misiniz buraya?" sorusuna da "Olabilir. Bence olumlu da olabilir." yanıtını verdi.