Yunan Başbakan Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı!

Türkiye'nin askeri gücünden korkan Yunan Başbakan Miçotakis, Avrupalı dostlarının güdümünde küstah açıklamalarda bulunuyor. Suudi Arabistan’da Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yine Türkiye'ye hedef aldı. Yunan Başbakan Türkiye'yi deniz yetki alanları uyuşmazlığındaki agresif duruşuna son vermeye çağırdı.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2021, 13:43 Güncelleme 27 Ekim 2021, 13:43
Yunan Başbakan Miçotakis yine Türkiye’yi hedef aldı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin başta Doğu Akdeniz'de olmak üzere bölgesel bir güç haline gelmesi, Yunanistan tarafından rahatsızlıkla karşılanıyor. Özellikle Doğu Akdeniz'de, Yunanistan'ın tüm engelleme girişimlerine rağmen bölgedeki haklarından vazgeçmeyen Türkiye'nin kararlı tavrı, Yunanistan'ı çeşitli iş birliklerine itiyor.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini yasa dışı ilan etmeye çalışan ve bu doğrultuda sık sık Avrupa Birliği'ne çağrıda bulunan Yunanistan, savunma alanında da eksiklerini gidermeye çalışıyor.

Daha önce, hava sahasındaki savunma hattını güçlendirmek için ABD ve Fransa ile iş birliklerine imza atan Yunanistan, müttefik arayışını sürdürüyor. Türkiye ile girdiği yarışta yaşadığı başarısızlık korkusuyla sık sık saldırgan açıklamalarda bulunan Yunan hükümeti, yaptığı yeni bir çağrıyla bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı.

Sabah'ın haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Yabancı Yatırım Girişimi etkinliğine katıldı. Burada Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya gelen Miçotakis, Türkiye'yi deniz yetki alanları uyuşmazlığındaki agresif duruşuna son vermeye çağırdı.

Yabancı ülkelerle savunma anlaşmaları yaptığını söyleyen Miçotakis, "Biz güvendeyiz. Jeopolitik bir tehdit olduğunu düşünmüyorum. Günün sonunda Türkiye'nin de Doğu Akdeniz'deki bu agresif duruşunun bir sonuç getirmeyeceğini fark edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sözlerine, "İttifiklarımızı kurduğumuzu düşünüyorum. Çizgilerimizi çok net şekilde çizdik. Türkiye'nin bir noktada deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusundaki temel sorunun çözümü için Yunanistan'la yapıcı şekilde çalışacağını umuyorum. Biz her zaman diyaloğa açığız ancak ne sindirileceğiz ne de egemenlik haklarımızın tehlikeye atılmasını kabul edeceğiz" şeklinde devam eden Miçotakis'in bu hadsiz sözleri, Türkiye'ye karşı duyduğu korkuyu da gözler önüne serdi.