SON DAKİKA: ABD sınırları açık mı? 8 Kasım'dan itibaren tam aşılı yabancılara açılacak

Son dakika haberleri... ABD sınırları açık mı? ABD, tüm kara ve hava sınırlarını, tam aşılı yabancı ülke vatandaşlarına 8 Kasım’dan itibaren açacağını duyurdu. ABD sınırları açık mı? ABD'ye girmek için aşı gerekiyor mu? Tüm detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 15 Ekim 2021, 16:09 Güncelleme 15 Ekim 2021, 16:48
SON DAKİKA: ABD sınırları açık mı? 8 Kasım’dan itibaren tam aşılı yabancılara açılacak

İÇİNDEKİLER

Beyaz Saray, korona virüsü salgını nedeniyle 18 ay önce Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'den seyahate getirilen kısıtlamaları aşı koşuluyla kaldırma kararı aldı.

TAMAMEN AŞILANMIŞ KİŞİLER 8 KASIM'DAN İTİBAREN GİREBİLECEK
Buna göre, AB ülkelerinden ve İngiltere'den ABD'ye gitmek isteyen tamamen aşılanmış kişilere yönelik seyahat kısıtlaması 8 Kasım'dan ayından itibaren kaldırılacak.

TRUMP DÖNEMİNDE BAŞLATILMIŞTI
Donald Trump'ın başkanlığı döneminde 18 ay önce getirilen tedbirler uyarınca, son iki hafta içinde İngiltere ve AB'de bulunmuş kişilerin ABD'ye gitmesi belirli koşullara bağlıydı.

SADECE ABD VATANDAŞLARI VE YAKIN AİLE ÜYELERİ GİREBİLİYORDU
Buna göre, sadece Amerikan vatandaşları, onların yakın aile üyeleri, Yeşil Kart sahibi olanlar ve özel muafiyeti bulunan kişilere izin veriliyordu.

PCR ZORUNLULUĞU DEVAM EDİYOR
Öte yandan ABD yönetimi uçuştan önce son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu uygulamasına devam edecek.

Ayrıca söz konusu politika ile ABD'nin yasaklı ülkeler listesinde bulunan Şengen ülkeleri ve İngiltere'den de yabancı ülke vatandaşlarının ABD'ye seyahatine izin verilecek.Karar ile yaklaşık 19 aydır kapalı olan Meksika ve Kanada sınırlarından karayolu ile ABD'ye giriş de mümkün olacak.

Trump, Mart 2020'de Şengen bölgesinde yer alan Avrupa ülkelerinin yanı sıra İngiltere, İrlanda ve Brezilya'dan ABD'ye seyahat eden yabancı ülke vatandaşlarına getirilen seyahat yasağının 26 Ocak'ta kalkacağını açıklamıştı.

Biden yönetimi ise 20 Ocak'ta göreve geldikten sonra söz konusu kısıtlamaların devam edeceğini duyurmuştu