Soğuk savaş kış öncesi Avrupa'nın kapısına dayandı! Elektrik ve doğalgaza yüzde 250’ye varan zam...

Avrupa’daki tedarik krizi enerji alanına da sıçradı. Elektrik ve doğalgaza yüzde 250’ye varan zam yapıldı. Soğuk savaş kış öncesi Avrupa'nın kapısına dayandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2021 Güncelleme 13 Ekim 2021, 06:58
Soğuk savaş kış öncesi Avrupa’nın kapısına dayandı! Elektrik ve doğalgaza yüzde 250’ye varan zam...

İÇİNDEKİLER

Pandemi ile ortaya çıkan kriz gelişmiş ekonomileri de sarstı. Tedarik zinciri kırıldı raflar boşaldı. İngiltere bir galon benzine hasret kaldı. Birçok ülke, elektrik ve gaza %250'ye varan zam yaptı.

*ELEKTRİK


*DOĞALGAZ



Soğuk savaş kış öncesi Avrupa'nın kapısına dayandı.




KITLIK ALARMI!
İngiltere'de
tedarik zinciri krizi bitmek bilmedi. Sistem çöktü, market rafları boşaldı. Yetkililer krizin daha da kötüleşeceğini söyledi. Kalıcı kıtlık uyarısı yapıldı.




İngiltere'de baş gösteren tedarik zincirindeki kırılmaların, dünyayı etkisi altına alacağı iddia edildi. The Economist, sıkıntıyı manşete çekti...

İngiliz The Economist dergisi yine ilginç bir kapakla çıktı. 'Kıtlık Ekonomisi" başlığıyla dünyanın önemli bir kıtlık sorunu ile karşı karşıya kalacağını iddia etti. İngiltere'deki TIR şoförü krizine atıfta bulunan dergi, "Gıda talebindeki artış o kadar güçlü ki arza yetişmek için mücadele ediyor. Kamyon şoförleri imza ikramiyeleri alıyor, bir konteyner gemisi donanması California açıklarında demir atıyor. O sırada enerji fiyatları yükseliyor. Yükselen enflasyon yatırımcıları korkuturken, 2010'ların bollukları yerini kıtlık ekonomisine bırakıyor. Covid-19 nedeniyle yaklaşık 10.4 trilyon dolarlık küresel teşvik bile kıtlığa çözüm olamayabilir. Pandemi sırasında elektronik ürünlere olan talep patladı. Ekonomilerde endüstriyel üretimi cip sıkıntısı vurdu. Hepsi kıtlığının habercisi" diye yazdı.



9 ŞİRKET İFLAS ETTİ
İngiltere İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng ve enerji sektörünün temsilcileri, artan enerji fiyatlarının oluşturduğu krize çözüm bulabilmek için harekete geçti.

Enerji fiyatlarını müşterilerine yansıtmakta zorlanan ve mali dengesi bozulan 9 enerji şirketi (Avro Energy, People's Eneergy, Greensupplier Ltd, Utility Point, Igloo, PFP Energy, Symbio, MoneyPlus Energy, Enstroga) iflas etti.

TÜRKİYE'Yİ GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ
Alman Başbakanı Merkel, siyasetten çekileceğini açıkladı. Giderayak çarpıcı açıklamalar yaptı: Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz. Büyük hedefleri var. Hayal kırıklıklarına rağmen anlaşma yollarını bulmalıyız.