Birleşik Krallık, kıtlıkla sarsıldı! Ülkede hem yakıt hem de yiyecek krizi yaşandı

Birleşik Krallık, kıtlıkla sarsıldı! Ülkede hem yakıt hem de yiyecek krizi yaşandı. Paniğe kapılan vatandaşlar soluğu marketlerde aldı. Tüm raflar boşaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2021 Güncelleme 11 Ekim 2021, 06:59
Birleşik Krallık, kıtlıkla sarsıldı! Ülkede hem yakıt hem de yiyecek krizi yaşandı

İÇİNDEKİLER

İngiltere, tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıya kaldı! Geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği'nden ayrılan ülkede, kamyon şoförü sıkıntısı başladı. AB vatandaşı TIR şoförleri ülkeye giriş yapamayınca, hem enerji hem de gıda fiyatları fırladı. Benzin istasyonları kepenk kapattı. Marketlerdeyse raflar boş kaldı!

Başbakan Boris Johnson, ülkede ekonomik kriz olduğu yönündeki söylemlere karşı çıktı. Ancak tepkiler üzerine geri adım attı! Ülkenin en büyük süpermarket zinciri Tesco'nun eski yöneticisi Sör Dave Lewis'i tedarik krizini aşması için göreve çağırdı! Buna rağmen ülkede 'kıtlık krizi' en üst seviyeye çıktı.

Noel için yiyecek bulmaktan endişe eden vatandaşlar, soluğu marketlerde aldı. Ancak boş kalan raflar nedeniyle kimse istediği yiyeceği bile bulamadı!

YAKIT VE YİYECEK BULAMIYORLAR
Başkan
Erdoğan, hafta sonu Adana'ya yaptığı ziyarette ABD ve Avrupa'da yaşanan gıda kıtlığına dikkat çekti. "Amerika'nın, İngiltere'nin halini görüyorsunuz. Benzin yok benzin. Aynı şekilde Almanya'da kuyruklar, Fransa'da kuyruklar. Yiyecek bulamıyorlar. Türkiye'de böyle bir sorun yok" dedi.