Gazeteci Ben Norton tek tek deşifre etti: Hiçbir ABD'liye dokunmayan Pandora belgelerinden CIA çıktı!

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), dünya liderleri, politikacılar, milyarderler ve ünlülere ait "gizli finansal bilgiler ile mali sırları açığa çıkaran" Pandora Papers adlı belgeleri açıkladı. Yaklaşık 12 milyon dosya ve evraktan oluşan Pandora Belgeleri, dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Birçok devlet adamı ve siyasetçinin isminin geçtiği belgelerde en ilginç nokta hiç bir ABD'li siyasetçinin olmaması. IJIC'nin, CIA tarafından kurulan ve kontrol edilen Ford Vakfı, Norveç, Soros, büyük teknoloji oligarkı Omidyar ve Amazon tarafından finanse edildiği, CIA ve Batı bağlantısı olduğu konuşuluyor. Belgelerin açığa çıkartılmasındaki amacın, ABD'nin yasadışı yaptırımlarının önünün açılması olduğu belirtiliyor. Pandora ve Panama belgelerinin arkasındaki gruplarla; ABD ve bazı Avrupa ülkeleriyle Rockefeller ailesinin üyeleri tarafından oluşturulan ve yürütülen Rockefeller Brothers Fund gibi oluşumların yakın ilişkileri dikkat çekiyor.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2021, 10:03 Güncelleme 06 Ekim 2021, 13:46
Gazeteci Ben Norton tek tek deşifre etti: Hiçbir ABD’liye dokunmayan Pandora belgelerinden CIA çıktı!

İÇİNDEKİLER

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), dünya genelinde 11.9 milyondan fazla dosyadaki verileri kaynak göstererek dünya liderleri, politikacılar, milyarderler ve ünlülere ait "gizli finansal bilgileri" kamuoyuyla paylaştı. "Pandora Papers" adı verilen belgeler, 117 ülkeden 600'den fazla gazetecinin katılımıyla ve dünyanın dört bir yanındaki gazetelerin ortaklığı ile piyasaya sürüldü.



Yayınlanan belgelerde 35 mevcut ve eski devlet başkanın ve 300'den fazla kamu görevlisinin şirketlerine dair iddialar var. Bunlar arasında Ürdün Kralı Abdullah'ın İngiltere ve ABD'de 70 milyon sterlinlik mülk aldığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Monaco'da gizli tutulan varlıklarla ilişkili olduğu gibi iddialar var.



Sızdırılan belgelere dayalı haberlerde adı geçen bazı liderlerle ilgili, haklarındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını yalanlayan açıklamalar yapıldı.

BOMBA İDDİA: CIA VE BATI BAĞLANTILI! HİÇBİR ABD'Lİ SİYASETÇİ YOK
Dünyanın konuştuğu Pandora belgelerinde ilginç bir durum var. Milyonlarca sayfadan oluşan belgelerde nedense hiç ABD'li siyasetçiler yok!



FOTO: ICIJ'Yİ FİNANSE EDEN KURULUŞLAR

FOTO: ICIJ'Yİ FİNANSE EDEN KURULUŞLAR

TETİKÇİLERİN ARKASINDAKİ DESTEKÇİLERİN TAM LİSTESİ:

Adessium Foundation

Arnold Ventures

Bay and Paul Foundations

Barbara Streisand

Bertha Foundation

Ford Foundation

Franklin Philanthropic Foundation

Fritt Ord Foundation

Fund for Nonprofit News at The Miami Foundation (NewsMatch)

Green Park Foundation

Hollywood Foreign Press Association

Hurd Foundation

John and Florence Newman Foundation

Jonathan Logan Family Foundation

Luminate

KCIJ Newstapa

Meryl Streep

Nationale Postcode Loterij

Norad

Open Society Foundations

Swedish Postcode Foundation

Tinius Trust

Wellspring Philanthropic Fund


Bunu ortaya çıkartan ise gazeteci Ben Norton. Ben Norton Twitter hesabından yaptığı bilgi paylaşımında hiçbir ABD'li siyasetçinin belgelerde olmadığını yazdı: "Offshore banka hesaplarının "Pandora Belgeleri" listesinde ABD'li politikacıların sıfır olması ne büyük bir tesadüf. Sanırım hepsi saf ve yolsuzluktan arınmış!" Pandora belgelerinin, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (IJIC) tarafından yayınlanmıştı. IJIC'nin, CIA tarafından kurulan ve kontrol edilen Ford Vakfı, Norveç, Soros, büyük teknoloji oligarkı Omidyar ve Amazon tarafından finanse edildiğini belirterek açıkça CIA ve Batı bağlantısını gözler önüne serdi.


ABD'YE KARŞI OLANIN FİŞİ ÇEKİLİYOR
Belgeleri genel olarak kendi ülkelerinde Amerikan işgaline direnenlere karşı olanların hazırladığı görülüyor.

CIA, SOROD, OMIDYAR
Pandora Belgeleri için çalışanların hepsinin ABD tarafından finanse edilen Nikaragua'daki Sandista karşıtı eylemcilerin olduğunu yazan Norton, aynı zamanda ICIJ'in Venezuela ortağı, CIA bağlantılı, Soros ve Omidyar tarafından finanse edilen, Chavez karşıtı internet sitesi armando.info ile de çalışıldığını belirtti. Belgelerde 1200 Venezuellalı varken sıfır ABD'li var. Ekibin içerisinde ABD merkezli 100 gazeteci varken hiçbir ABD'li politikacının listede olmaması dikkat çekiyor.

YOLSUZLUK BAHANESİYLE YAPTIRIMIN YOLU AÇILIYOR
Belgelerin açığa çıkartılmasındaki amacın, ABD'nin yasadışı yaptırımlarının önünün açılmasını söyleyen Norton, bunun için 'yolsuzluk' üzerinden bir alan yaratılmaya çalışıldığını vurguluyor. Norton açıkça, bu operasyonun bir gazetecilik faaliyeti olmadığını ve kanlı bir ablukayı haklı çıkarmak için ABD hükümeti destekli bilgi savaşı olduğunu yazdı.

ABD'nin, Brezilya'da yaptığı gibi, istikrarsızlaştırma kampanyaları için "yolsuzlukla mücadele"yi kullanabileceklerini anladığını yazan Norton, "Biden, rejim değişikliği taktiği olarak yasal savaşı (hukuk) ikiye katlıyor. "Yolsuzlukla" mücadeleyi "ulusal güvenlik" önceliği olarak niteleyen bir not yayınladı.




Üst düzey bir ABD'li yetkili, CIA'in yabancı hükümetleri istikrarsızlaştırmak için "yolsuzlukla mücadele"yi kullanacağını ima etti"
ifadelerini kullanarak sözde yolsuzlukla mücadeleyle bu yaptırımları kullanmaya çalıştığını vurguladı.



NATO'nun arka bahçesi Atlantic Council'in Biden yönetiminin "yolsuzluk" silahını daha fazla kullanması gerektiği düşüncesi de Pandora belgelerine ilişkin söylentileri güçlendiriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN