ABD'nin en büyük korkusu gerçek oldu! Taliban sonunda bunu da yaptı

Son dakika haberi...ABD tarafından yıllardır eğitilen ve teçhizat sağlanan Afgan güvenlik güçlerinin çekilmesiyle beraber Taliban milyarlarca dolar değerindeki askeri teçhizatın sahibi oldu. Bölgeden gelen yeni görüntülerde, örgütün elindeki son teknoloji helikopterleri kullanmaya başladığı görüldü.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2021, 14:11 Güncelleme 31 Ağustos 2021, 14:40
ABD’nin en büyük korkusu gerçek oldu! Taliban sonunda bunu da yaptı

İÇİNDEKİLER

20 yıl önce Afganistan'a giden ABD dün son askerini de Kabil'den çekti.

Ülkede bir dönem sona ererken 20 yıllık eğitim 83 milyar dolarlık harcamaya rağmen, Afgan güçleri başkent Kabil'i tek bir kurşun atmadan Taliban'a bırakmıştı.

ABD basını Afgan güçlerin çekilmesi ile Taliban'ın eline geçen son teknoloji ABD silahlarını sayfalarına taşımaya devam ediyor.

Bölgeden gelen son görüntüler ise ABD kamuoyunun en büyük korkusunun gerçek olduğunu gözler önüne serdi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Taliban'ın Kandahar üzerinde ABD yapımı UH-60 Black Hawk'ın (Kara Şahin) helikopterleri ile devriye gezdiği görülüyor.

Söz konusu görüntüler, Afganistan İslam Emirliği'nin resmi haber kaynağı olduğunu iddia eden 'Talib Times' adlı bir hesap tarafından Twitter'da paylaşıldı.

Bu helikopterlerin Taliban'ın eline geçtiği biliniyordu. Ancak pek çok askeri uzman Taliban'ın bu helikopterleri kullanacak insan gücüne sahip olmadığını düşünüyordu. Gelen son görüntüler ile bu tez çürütüldü.

TALİBAN'IN ELİNDE HANGİ ABD SİLAHLARI VAR?
Ülke basınında yer alan haberlere göre, 4 yıl önce ABD, Afgan kuvvetlerine 208 uçak ve 4,700 Humvee de dahil olmak üzere 75.000 araç verdi, bunların çoğu şu anda Taliban'ın elinde.

Taliban'ın eline geçen teçhizat arasında Black Hawk helikopterleri ve A-29 Super Tucano saldırı uçağı bulunuyor.

Uzmanlar, gelişmiş hava araçlarının eğitim olmadan kullanılmasının mümkün olmadığını belirtirken, Taliban'ın Amerikan teçhizatını ele geçirmesinin önemli bir propaganda aracı olduğuna dikkati çekiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN