ABD'nin California eyaletindeki orman yangını söndürülemiyor: 8 kişi kayboldu

Son dakika haberleri... Dünya genelinde etkili olan orman yangınları ABD'nin California eyaletinde 3 haftadır devam ediyor. California'da son yılların en büyük orman yangını olarak gösterilen yangında 8 kişinin kaybolduğu bildirilirken afetin bilançosu ağırlaşıyor. işte detaylar...

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2021, 23:43 Güncelleme 08 Ağustos 2021, 00:16
ABD’nin California eyaletindeki orman yangını söndürülemiyor: 8 kişi kayboldu

İÇİNDEKİLER

Dünya genelinde etkili olan orman yangınları ABD'nin California eyaletinde 3 haftadır devam ediyor. Orman yangınları, bazı yerleşim yerlerini de etkilerken afetin bilançosu ağırlaşıyor.

EYALET TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK 3. YANGIN
"Eyalet tarihindeki en büyük 3. yangın" olarak kayıtlara geçen ve "Dixie" adı verilen yangınlarda en az 8 kişinin kayıp olduğunu açıklayan Pulmas Bölgesi yetkilileri, kayıp kişileri arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

SADECE YÜZDE 21'İ KONTROL ALTINA ALINABİLDİ
1800 kilometrekareden büyük bir alanın yandığı bilgisini paylaşan yetkililer, yangının şu ana dek yüzde 21'inin kontrol altına alınabildiğini ancak hava koşullarının da yardımıyla birkaç günde daha fazla alandaki alevlerin kontrol altına alınacağını kaydetti.

GREENVILLE KASABASI TAMAMEN KÜLE DÖNMÜŞTÜ
Dixie yangını sebebiyle 800'den fazla kişiye ev sahipliği yapan eyaletin kuzeybatısındaki tarihi Greenville kasabası tamamen küle dönmüş, 180'den fazla yapı kullanılamaz hale gelmişti.

ABD Ulusal Kurumlar Arası Yangın Merkezi, bu yılın başından beri ülke genelinde çıkan 37 binden fazla yangında 3 milyon dönümü aşkın alanın kül olduğunu açıklamıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN