SON DAKİKA: Tunus'taki Al Jazeera ofisine darbe baskını: İlk kan aktı

Son dakika haberine göre, Tunus güvenlik güçlerinin gece yaşanan darbeden sonra Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalının Tunus'taki ofisine baskın düzenlediği belirtildi. Öte yandan meclis önünde toplanan kalabalığa müdahale sonrası bazı göstericiler yaralanırken, yaşlı bir adamın kanlar içinde kaldığı görüldü.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2021, 13:46 Güncelleme 26 Temmuz 2021, 14:00
SON DAKİKA: Tunus’taki Al Jazeera ofisine darbe baskını: İlk kan aktı

İÇİNDEKİLER

Tunus güvenlik güçlerinin gece yaşanan darbeden sonra Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalının Tunus'taki ofisine baskın düzenlediği belirtildi.


SİVİL GİYİMLİ BASKIN
Al Jazeera'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, ofislerine sivil giyimli güvenlik güçlerince baskın düzenlendiği ifade edildi.

TÜM ÇALIŞANLAR OFİSTEN ÇIKARILDI
Açıklamada, baskından sonra tüm çalışanların ofisten çıkarıldığı, cihaz ve telefonların kapatılmasının istendiği aktarıldı.


HERHANGİ BİR UYARI GELMEDİ
Söz konusu baskından önce Tunus güvenlik makamlarından herhangi bir uyarının gelmediği kaydedildi.



Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in "Meclis'in yetkilerini dondurma" kararının ardından Meclis binası önünde toplanan darbe karşıtları ve destekçilerine polis güçleri müdahalede bulundu.

İLK KAN AKTI
Müdahale sonrası bazı göstericiler yaralanırken, yaşlı bir adamın kanlar içinde kaldığı görüldü.

NE OLMUŞTU?
Tunus'ta hükümet ve muhalefet partilerine yönelik protestolar gerçekleştirilmiş, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.



Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Hükümete yönelik bu darbenin ardından askerler Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclis'e almamıştı.



Cumhurbaşkanı Kays Said'in kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağıran Gannuşi, yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın bir "darbe" olduğunu vurgulamıştı

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN