Boris Johnson “söz dinlemeyince” cep telefonuna MI5 tarafından el konuldu! Cinsel içerikli mesajlar ifşa oldu

İngiliz istihbarat servisi MI5, önemli konuları WhatsApp üzerinden mesajla yazmaması konusunda uyarılmasına rağmen bu huyundan vazgeçmeyen Johnson’ın cep telefonunu elinden aldı. Mart ayında Boris Johnson ve Amerikalı iş kadını Jennifer Arcuri'nin bu telefon numarasını kullanarak cinsel içerikli mesaj alışverişinde bulundukları ortaya çıkmıştı. Arcuri, bu mesajlaşmalara bir takım çıplak fotoğrafların da dahil olduğunu belirtmişti.

Giriş Tarihi 21 Haziran 2021, 10:08 Güncelleme 21 Haziran 2021, 11:43
Boris Johnson “söz dinlemeyince” cep telefonuna MI5 tarafından el konuldu! Cinsel içerikli mesajlar ifşa oldu

İÇİNDEKİLER

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın (57) kişisel telefon numarasının 15 yıl boyunca internette ulaşılabilir olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca Johnson'ın önemli devlet kararlarıyla ilgili yetkililere WhatsApp'tan mesaj attığı belirlenmişti.



İSTİHBARAT DEVREDE

Başbakan Johnson'ın son olarak Sağlık Bakanı Matt Hancock ile koronavirüs salgını konusunda skandal yorumlar içeren mesajlarının basına sızması 'bardağı taşıran son damla' oldu.

Milliyet'in 'Daily Mail'den aktardığı habere göre, İngiliz istihbarat servisi MI5, önemli konuları WhatsApp üzerinden mesajla yazmaması konusunda uyarılmasına rağmen bu huyundan vazgeçmeyen Johnson'ın cep telefonunu elinden aldı.

Gazetenin, başkent Londra'nın Downing Sokağı'ndaki başbakanlık konutu 10 Numara'dan bir kaynağa dayandırdığı haberinde şöyle denildi: "MI5 ajanları, Başbakan Johnson'ın WhatsApp'tan çok fazla devlet işi yürütme eğiliminde olması ve güvenlik nedeniyle cep telefonuna el koydu."

YOK EDECEKLER
MI5 ajanlarının el koydukları Başbakan Boris Johnson'ın cep telefonunu yok edeceği düşünülüyor. Öte yandan Johnson'ın yeni cep telefonunda herhangi bir güvenlik koruması düzeneği olup olmadığı bilinmiyor.

Bu arada İngiltere'nin başbakanlık konutu 10 Numara da Johnson'ın telefonuna MI5 tarafından el konulduğunu doğruladı.



CİNSEL İÇERİKLİ MESAJLAR İFŞA OLDU
Mart ayında Boris Johnson ve Amerikalı iş kadını Jennifer Arcuri'nin bu telefon numarasını kullanarak cinsel içerikli mesaj alışverişinde bulundukları ortaya çıkmıştı. Arcuri, bu mesajlaşmalara bir takım "çıplak" fotoğrafların da dahil olduğunu belirtmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN