Rusya’da Karadeniz’de tehlikeli hareket! Putin emir verdi! ABD nükleer denizaltısını avlamaya çıktılar!

Karadeniz’de Ukrayna ile Rusya arasında başlayan gerilime ABD de girdi. ABD ve Rusya arasındaki gerilim dünyanın dikkatini çekerken Putin’den flaş bir hamle geldi. Rus basınına göre, Rus Pasifik Filosunun gemileri ve Rus uçakları, Hawaii kıyılarında bir Amerikan nükleer denizaltısını 'avlamak' için yola çıktı. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 18 Haziran 2021, 11:06 Güncelleme 18 Haziran 2021, 11:13
Rusya’da Karadeniz’de tehlikeli hareket! Putin emir verdi! ABD nükleer denizaltısını avlamaya çıktılar!

İÇİNDEKİLER

Moskova ve Washington arasındaki gerilim için liderler "ikili ilişkilerde tarihi dip" demişti. İki ülke ordusu giderek sıklaşan aralıklarla karşı karşıya gelmeye başladı.

Rus basınına göre, Rus Pasifik Filosunun gemileri ve Rus uçakları, Hawaii kıyılarında bir Amerikan nükleer denizaltısını 'avlamak' için yola çıktı.

Birkaç saat önce, Amerikan nükleer denizaltısı "USS North Carolina", Hawaii'deki ABD deniz üssünden ayrıldı ve okyanusa girdi.

Bu hamle, Rus Donanmasına ait gemilerin ve uzun menzilli anti-denizaltı uçaklarının Hawaii Adaları'nda görülmesinin ardından geldi.

Daha önce, Avia.pro kaynağı, bir grup Rus savaş gemisinin Hawaii Adaları'na yöneldiğini ve buna uzun menzilli anti-denizaltı uçaklarının da katıldığını bildirdi.

Ayrıca Amerikan deniz kuvvetlerine karşı koymanın yanı sıra saldırı düzenlemek ve ABD'nin en büyük deniz üslerinden birini yok etmek için de tatbikat yaptılar.

"Telegram" kanalının "Operasyonel Hat" mesajında ?,?"Bunlar, Hawaii takımadalarının hemen yakınında bulunan Pasifik Filosu'nun çeşitli kuvvetlerinin tatbikatlarının düzenlendiği alanlar.

ABD Donanması'nın yakın zamanda Agile Dagger 2021 tatbikatını gerçekleştirdiği yer de burası" denildi.

Amerikan nükleer denizaltısı USS North Carolina'nın hangi yönde ilerlediği bilinmiyor ancak Rus ordusunun Amerikan denizaltılarını takip etmek için çeşitli yöntemleri bulunuyor.

Rus medyasına göre, Vladimir Putin ile Joe Biden arasında 16 Haziran'da gerçekleşecek olan toplantının arka planında, NATO ve ABD'nin Karadeniz'de bir provokasyon hazırladığı biliniyordu.

Bu hamle, Pentagon ve İttifak üyesi ülkelerin Beyaz Saray ile Moskova arasındaki ilişkilerin düzelmesini engelleme çabalarından kaynaklanıyor.

Soha'nın yayınladığı verilere göre, NATO gemilerinin Karadeniz'de yoğunlaşmasına ek olarak dün bölgeye en az üç NATO gemisinin gönderildiği biliniyor (muhtemelen Karadeniz'e gönderilen dördüncü savaş gemisinden bahsediyoruz).

ABD'nin bu hamlesi, Karadeniz ve Baltık Denizlerinde Rusya, NATO ve Ukrayna arasındaki bir dizi gerilimi takip ediyor. Daha önce, Fransız keşif uçaklarının istihbarat toplamak için Rus savunma tesislerine yaklaştığı bildirilmişti.

Öte yandan, ABD 6. Filosu, bölgede güvenlik operasyonları yürütmek üzere bir Amerikan muhrip gemisinin Karadeniz'e doğru yola çıktığını duyurdu. Bu sınıftaki gemiler Tomahawk seyir füzeleri, Harpoon gemisavar füzeleri ve SM-3 füzesavar füzeleri ile silahlandırılmış durumda.