Jeff Bezos’un şirketi uzay seyahati için tek koltuğu satışa çıkardı

Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin, uzay seyahati için tek koltuğu satışa çıkardı. En yüksek teklifi veren, 20 Temmuz’da astronotlarla tura çıkacak. Fiyatın en az 200 bin dolar olması bekleniyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2021 Güncelleme 07 Mayıs 2021, 06:59
Jeff Bezos’un şirketi uzay seyahati için tek koltuğu satışa çıkardı

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en zengin ismi Jeff Bezos'un sahip olduğu Blue Origin, uzay turizmi roketi New Shepard'la yapılacak seyahat için tek koltuğu satışa çıkardı. Şirket, ilk astronot ekibini 20 Temmuz'da uzaya uçuracağını ve onlarla gidecek kişinin, müzayedede bilete en yüksek teklifi veren kişi olacağını duyurdu. Teklifleri almaya da dün başladı.

19 Mayıs'a kadar, açık artırma web sitesinde kapalı çevrimiçi teklifler alınacak. 19 Mayıs'ta ise mühürsüz, çevrimiçi teklif verme işlemi gerçekleşecek. Katılımcılar, açık artırmaya devam etmek için en yüksek teklifi aşmaya çalışacak. 12 Haziran'da ise çevrimiçi açık artırma ile gerçekleşecek.



KAZANÇ BAĞIŞLANACAK
Açık artırmadan elde edilen gelir, Blue Origin'in kuruluşu olan Club for the Future'a bağışlanacak.



HİSSE SATTI
Bezos
bu hafta yaklaşık 2 milyar dolar değerinde olan 739 bin Amazon hissesi sattı. Bu satışı Blue Origin'i finanse etmek için yaptığı belirtiliyor.




MUSK'IN UYDULARI TÜRKİYE'DEN GÖZLENDİ
Elon Musk'a ait Starlink uyduları zincir şekilde Türkiye'nin bir çok noktasında görüldü. Binden fazla uydu uzaya salındı.