Elon Musk'a SpaceX'in roket üssü olarak Biak adasını önerildi ortalık karıştı

Endonezya lideri Joko Widodo, Elon Musk'a SpaceX'in roket üssü olarak Biak adasını önerdi. Halk isyan etti. Bölgede yaşayanlar, adadaki ormanların yok olacağını, okyanusun kirleneceğini ve evlerinden olacaklarını dile getirerek, milyarder işadamını hoş karşılamayacaklarını söyledi. Ancak, Endonezya hükümeti zengin bakır ve nikel yataklarına sahip bölgeyi aynı zamanda Musk'ın diğer şirketi Tesla'ya da açmak istediklerini açıkladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2021 Güncelleme 11 Mart 2021, 07:00
Elon Musk’a SpaceX’in roket üssü olarak Biak adasını önerildi ortalık karıştı

İÇİNDEKİLER

Endonezya lideri Joko Widodo, Elon Musk'a SpaceX'in roket üssü olarak Biak adasını önerdi. Halk isyan etti. Bölgede yaşayanlar, adadaki ormanların yok olacağını, okyanusun kirleneceğini ve evlerinden olacaklarını dile getirerek, milyarder işadamını hoş karşılamayacaklarını söyledi.

Ancak, Endonezya hükümeti zengin bakır ve nikel yataklarına sahip bölgeyi aynı zamanda Musk'ın diğer şirketi Tesla'ya da açmak istediklerini açıkladı.

Hükümet yetkileri, Musk'ın yatırımının yerel halkı kalkındıracağını ve Güney Asya'da teknoloji üreten lider ülke konumuna getireceğini öne sürdü.

-Kabile şeflerinden Manfun Sroyer, adada bir uzay üssü kurulmasının ormanları yok edeceğini belirterek Elon Musk'ın gelmesine karşı çıktı.