Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin açıklamaları sonrası İngiltere ayağa kalktı

Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Harry ve eşi Meghan Markle'ın Kraliyet'i ırkçılık ile suçlamasının ardından monarşinin kaldırılması gerektiği yönünde çağrılar arttı. Kraliyet Ailesi'ne artık geri dönmeyeceklerini belirten Harry, Los Angeles'ta çok mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2021 Güncelleme 10 Mart 2021, 07:01
Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin açıklamaları sonrası İngiltere ayağa kalktı

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de yeni kaos monarşi… Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle'ın Oprah Winfrey'le yapıtğı röportajdaki ırkçılık konusu Buckingham Sarayı'nı derinden sarstı.

Meghan Markle'ın, "Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı" sözü İngilizler'i de ayaklandırdı.

Sosyal medya kullanıcıları da "AbolishTheMonarchy" (Monarşiyi kaldırın) etiketiyle tepkilerini ortaya koydu.

JOHNSON SUSTU


1 milyonu aşkınh tweet atılırken, Marry Ellen adlı bir kullanıcı, "Monarşi ve Lordlar Kamarası gitmeli. Bunun geleneklerden dolayı zor olduğunu biliyorum ama onlar gidene kadar adaletsizlikle başa çıkma şansı çok az" yorumunu yaptı.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nden gölge Eğitim Bakanı Kate Green, "Markle'ın açıklamaları gerçekten şoke edici. Irkçılık iddiaları varsa Saray'ın son derece ciddiyetle ele almasını ve tam olarak soruşturmasını beklerim" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da Markle'ın açıklamalarıyla ilgili soruya net cevap verdi:

Kraliyet ailesi hakkında yorum yapmaktan hep kaçındım. Şimdi de öyle yapacağım."

KRALiYET'iN HABERİ YOKMUŞ!


İngiltere
Kraliçesi 2. Elizabeth adına açıklama yapıldı.

"Tüm Kraliyet ailesi, Harry ve Meghan'ın son birkaç yılının nasıl zorlu geçtiğini tüm boyutlarıyla öğrenmekten üzüntü duyuyor" ifadesine yer verilen açıklamada, 'ırkçılık meselesinin ciddiye alındığı ve Aile tarafından özel olarak üzerinde durulacağı' da vurgulandı.

CHARLES NEFRETİ


Çok sık sorulan bir sorudur: Neden herkes Prens Charles'tan nefret ediyor? Akla ilk gelen kuşkulu bir kazada ölen Lady Diana'nın trajedisi. Sadece ölümüyle değil evliliği sırasında da yaşadıklarıyla dünyanın mutsuz ama çok sevilen prensesi olan Diana, boşanma sonrasında başından beri hep üç kişi olarak yaşadıklarını söylemişti.

Üçüncü kişi, Charles'ın evliyken de ilişkisi olduğu ve 2005'te de evlendiği Camilla'ydı.

Camilla, Diana'yı hatırlattığı için esas unvanı olan Galler Prensesi titrini nadiren kullanıyor. O da eşi gibi halk tarafından hiç sevilmiyor.

KRALİYET'İ BIRAKTILAR


İkinci bebeğine hamile olan Meghan Markle, İngiltere'de kalsalardı çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaklarına dikkat çekti. Çiftin Kraliyet'ten ayrılması da gündeme bomba gibi düşmüştü.