NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten "Türkiye önemli bir müttefik" vurgusu: Sadece haritaya bakarsanız bunu görebilirsiniz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dikkat çeken açıklamalara imza attı. S-400 meselesi ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Stoltenberg Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu belirterek, "Sadece haritaya bakarsanız bunu görebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 10 Mart 2021, 00:57 Güncelleme 10 Mart 2021, 01:20
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’ten Türkiye önemli bir müttefik vurgusu: Sadece haritaya bakarsanız bunu görebilirsiniz

İÇİNDEKİLER

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Stoltenberg, California'daki Stanford Üniversitesi Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği Merkezi tarafından düzenlenen "NATO'nun adaptasyonu" konulu video konferansa katıldı.

S-400 SORUSU
Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasıyla ilgili bir soruya Stoltenberg, NATO müttefikleri arasındaki farklılıkların yeni bir şey olmadığını; NATOnun bu farklılıkları, anlaşmazlıkları, sorunları tartışmak ve çözüm bulmak için iyi bir platform olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK"
Stoltenberg, Ankara'ya S-400, Doğu Akdeniz ve mülteci sorunu gibi konularda endişelerin dile getirildiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Fakat şunu da anlamalıyız ki Türkiye önemli bir müttefik. Çünkü sadece haritaya bakarsan ne kadar önemli olduğunu görebilirsin. Özellikle Irak ve Suriye'ye sınırı olduğundan, DEAŞ ile mücadelede kaydedilen ilerlemeden, bölgede DEAŞ'in kontrol ettiği bölgelerde milyonlarca insanın özgürleştirilmesinden, altyapı temelleri ile Türkiye'deki havalimanları çok büyük önem taşıyor."

Sorunların çözümünde, doğru yönde adım atmak için gerginliği azaltma arayışı içinde olduklarını vurgulayan Stoltenberg, bu konuda NATO içinde çatışma çözme mekanizması kurduklarını ve olumlu ilerlemeler kaydettiklerini belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN