450 milyon dolarlık 'Salvator Mundi' tablosuyla ilgili şok açıklama yaptı

Dünyanın en önemli 3 sanat uzmanı, 450 milyon dolarlık ‘Salvator Mundi’ tablosuyla ilgili şok açıklama yaptı. 3 uzman da, ‘Salvator Mundi’ tablosunda Leonardo’yu işaret eden hiçbir üslup izine rastlamadığını açıkladı…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2021 Güncelleme 03 Mart 2021, 07:02
450 milyon dolarlık ’Salvator Mundi’ tablosuyla ilgili şok açıklama yaptı

İÇİNDEKİLER

Rönesans ustası Leonardo Da Vinci'nin yeniden keşfedilen 'Salvator Mundi' 450 milyon dolarlık fiyatıyla, şimdiye dek satılan en pahalı sanat eseri oldu.

Önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın tabloyu aldığı ardından ise Prens Farhan el-Saud'un evinde olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi bu özel tabloyla ilgili sanat uzmanları ilginç bir iddia ortaya attı.

Jerry Saltz, "Hayatım Leonardo Da Vinci'nin eserlerini araştırmakla geçti. Leonardo da Vinci'nin günümüze kadar ulaşabilen 15 resminden biri sayılıyor. Ancak gerçek böyle değil. Resimde sağ elini yukarı kaldıran İsa'yı, diğer eliyle bir küre tutarken görüyoruz. İsa'nın yüzünü resmettiği bir başka çalışmasının olmaması da bizi haklı çıkartıyor.

Resimde Leonardo'yu işaret eden hiçbir üslup izi bulunamadı. Birçok sanat uzmanı beni destekliyor" dedi. Fransız sanat tarihçisi Jacques Franck da eserin aslın da Vinci'nin yardımcısı Bernardo Luini'ye ait olduğu söyledi. İngiliz sanat uzmanı Ben Lewis, 2008'de beş uzmanın tabloyu incelediğini ve sadece ikisinin eserin da Vinci'ye ait olduğunu düşündüğünü söyledi.