Film değil gerçek: Okyanus'ta 14 saat ölümü ensesinde hissetti

Yeni Zelanda'nın Tauranga limanından okyanusta izole bir noktada olan Pitcairn'e kargo taşıyan 'Silver Supporter' gemisinin baş mühendisi Vidam Perevertilov, kendini iyi hissetmeyince güverteye çıktı. Sabaha karşı 04.00 sularında yaşanan olayda dengesini kaybedip düşen 52 yaşındaki Perevertilov'ın can yeleği yoktu. Denizde 14 saatlik hayat mücadelesini şamandıraya tutunarak kazanan gemicinin hikayesi, 'Pi'nin Yaşamı'nı bile kıskandırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2021 Güncelleme 26 Şubat 2021, 07:00
Film değil gerçek: Okyanus’ta 14 saat ölümü ensesinde hissetti

İÇİNDEKİLER

Yeni Zelanda'nın Tauranga limanından okyanusta izole bir noktada olan Pitcairn'e kargo taşıyan 'Silver Supporter' gemisinin baş mühendisi Vidam Perevertilov, kendini iyi hissetmeyince güverteye çıktı. Sabaha karşı 04.00 sularında yaşanan olayda dengesini kaybedip düşen 52 yaşındaki Perevertilov'ın can yeleği yoktu.

Bir süre sonra bilinci yerine gelen ve geminin kendisinden uzaklaştığını fark eden Perevertilov, bir karaltıya doğru yüzmeye başladı. Sonunda bir balıkçı şamandırasına ulaştı.

Perevertilov'un kayıp olduğunu 6 saat sonra fark edip geri dönen mürettebat, gemiciyi donmak üzereyken buldu. Gemici donmamak için suda sürekli hareket ettiğini söyledi.

49 GÜN DENİZDE
Endonezya'da
akıntıya kapılan balıkçı tuzağıyla okyanusa sürüklenen Aldi Novel Adilang adlı genç, balık tutarak ve kıyafetinden süzdüğü suyu içerek 49 gün boyunca hayatta kalmayı başardı.

66 SAAT SONRA KURTARILDI
ABD'de Louis Jordan 10 metrelik teknesiyle, Conway'den açıldı. Kötü hava nedeniyle teknesi ters döndü. Yelken direği ortadan kırıldı ve içi su doldu. Tam 66 saat denizde teknenin gövdesine tutunarak hayatta kaldı.

Pİ'NİN YAŞAMI GİBİ
Filmde, bir yük gemisinin batmasının ardından, bir filika uçsuz bucaksız, vahşi Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalır. Hintli Pi adlı çocuk, Bengal kaplanı ile birlikte günlerce açlık, susuzluk, soğuk, sıcak ve en önemlisi korkuyla mücadele eder