İsrail'den vicdansızlık: Koronavirüs aşılarının Gazze Şeridi’ne girişine izin verilmedi

Filistin topraklarında işgalini sürdüren İsrail'den skandal bir hareket geldi. Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, gönderdikleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının İsrail makamları tarafından abluka altındaki Gazze Şeridi’ne girişine izin verilmediğini açıkladı.

Giriş Tarihi 15 Şubat 2021, 23:02 Güncelleme 15 Şubat 2021, 23:27
İsrail’den vicdansızlık: Koronavirüs aşılarının Gazze Şeridi’ne girişine izin verilmedi

İÇİNDEKİLER

Filistin topraklarında işgalini sürdüren İsrail'den skandal bir hareket geldi.

AŞILARIN GAZZE ŞERİDİ'NE GİRİŞİNE İZİN VERMEDİLER
Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının abluka altındaki Gazze Şeridi'ne girişine izin vermediğini duyurdu.

2 bin dozluk Rus SputnikV aşısının Kovid-19 hastaları için ayrılmış yoğun bakım odalarında çalışan sağlık personeli ve acil servislerdeki sağlık çalışanları için gönderildiğine dikkati çekti.

İsrail'i bu tutumunun "keyfi ve tüm uluslararası normlara, yasalara ve anlaşmalara aykırı" olduğunu vurgulayan Keyle, Filistin hükümetinin aşıları Gazze Şeridi'ne mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için bir dizi uluslararası kuruluşla temas halinde olduğunu kaydetti.

Bu, 14 yıldır İsrail ablukasından dolayı sağlık alt yapısının büyük oranda zarar gördüğü Gazze Şeridi'ne koronavirüs aşısını ulaştırmak için yapılan ilk girişimdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı 4 Şubat'ta 10 bin doz "Sputnik V" aşısı aldığını duyurmuş ve önümüzdeki günlerde, tarih belirtmeden yeni bir aşı grubunun Filistin'e ulaşacağını belirtmişti.

Bugün itibariyle 53 bin 593'ü Gazze Şeridi'nde olmak üzere işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında Kovid-19 vaka sayısı 190 bin 316'ya ulaşmış, 537'si de Gazze Şeridi'nden olmak üzere 2 bin 133 kişi ise hayatını kaybetmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN