Mısır, Trablus büyükelçiliğini 7 yıl sonra yeniden açacak

Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Kablavi, başkent Trablus'ta büyükelçiliği yeniden açmak için Mısır'dan üst düzey bir diplomatik heyetin geleceğini açıkladı. 2014'ten beri bir ilk olan Mısır'ın bu adımının detayları...

Giriş Tarihi 15 Şubat 2021, 00:58 Güncelleme 15 Şubat 2021, 01:50
Mısır, Trablus büyükelçiliğini 7 yıl sonra yeniden açacak

İÇİNDEKİLER

Kablavi yaptığı açıklamada, Mısır'dan diplomat ve güvenlik personelinden oluşan bir heyetin birkaç günlüğüne Trablus'a resmi ziyarette bulunacağını söyledi.

PAZARTESİ MISIR BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇILACAK

Heyetin birkaç saate Trablus'a ulaşacağını dile getiren Kablavi, pazartesi günü de heyetin Trablus'ta Mısır büyükelçiliğini yeniden açacağını ifade etti.

Bu ziyaret, 2014'ten bu yana 27 Aralık 2020'de Mısır'dan Trablus'a yapılan ziyaretin ardından ikinci ziyaret olarak kayıtlara geçecek.

ŞÜKRİ İLE GÖRÜŞME

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyale, 9 Şubat'ta Kahire'ye düzenlediği resmi ziyaret kapsamında, Mısırlı mevkidaşı Şukri ile görüşmesinde, Mısır'ın yakında Trablus'ta büyükelçiliğini yeniden açacağını bildirmişti.

Ocak 2014'te Trablus'taki kültür ateşesi ve kültür merkezindeki bazı memurların kaçırılması üzerine Mısır, aralarında büyükelçinin de olduğu tüm diplomatları Libya'dan çekme kararı almıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN