SON DAKİKA: Eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin gelini Aline Skaf dehşet saçtı: 1 ölü 4 yaralı

Son dakika haberleri... Eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin gelini, Kaddafi'nin beşinci oğlu Hannibal Kaddafi'nin eşi Aline Skaf Suriye'de dehşet saçtı. Suriye'de yaşayan Aline Skaf, cipini polislerin ve yayaların üzerine sürdü. Aline Skaf'ın bu hamlesi sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı. Adı daha önce de birçok olaya karışan Skaf'ın tutuklanmaması tepkilere neden oldu.

Giriş Tarihi 29 Ocak 2021, 08:46 Güncelleme 29 Ocak 2021, 13:42
SON DAKİKA: Eski Libya lideri Muammer Kaddafi’nin gelini Aline Skaf dehşet saçtı: 1 ölü 4 yaralı

İÇİNDEKİLER

Gittiği her ülkede kurduğu çadırı, servetiyle bir dönemin en çok konuşulan liderlerinden olan Muammer Kaddafi, ülkesinde çıkan ayaklanmalarda 20 Ekim 2011'de öldürülmüştü.

Kaddfi'nin beşinci oğlu olan Hannibal Kaddafi ve eşi Aline Skaf Muammer Kadafi'nin öldürülmesi üzerine 2011'de Libya'dan Suriye'ye kaçıp sığınma hakkı kazanmıştı. Hannibal Kaddafi 2015'te kaçırılıp Lübnan'da tutuklanmıştı.

Aline Skaf ise hala Suriye'de yaşıyor. Adı daha önce birçok skandala karışan Skaf, bir kez daha Suriye'yi karıştırdı.

CEZA MAKBUZUNU GÖRÜNCE POLİSE SALDIRDI
Suriye'nin başkenti Şam'da bir polis, cipini yanlış yere park eden Skaf'a kestiği cezanın makbuzunu vermek için kadına yaklaştı. Ceza makbuzunu görünce çılgına dönen Aline Skaf'ın başka bir araçta bulunan korumaları bu polise saldırdı.



"HEPİNİZİ EZERİM"
Bunun üzerine olay yerine takviye polis ekipleri geldi. Aline Skaf da aracını polislerin ve olay yerinde bulunan yayaların üstüne sürdü. Cipin çarptığı 2'si polis 5 kişi yaralandı.

Yaralılardan eczacılık öğrencisi Ruma Ammar öldü. Korumalar, polisleri ve etraftaki yayaları döverken, Skaf da çevredekilere "Sizi ezerim" diye bağırdı.

ALINE SKAF'IN TUTUKLANMAMASINA TEPKİ GÖSTERİLDİ
Ancak Skaf bu sırada Suriyeli bir üst düzey rejim yetkilisinin ortaya çıkıp polisleri geri çekmesiyle olay yerinden kaçıp gitti. Skaf'ın tutuklanmamasına sosyal medyada tepki gösteren Suriyeliler,

"Bu kadın siyasi mülteci olarak yaşadığı ülkede insanları eziyor sonra da serbest bırakılıyor, adalet nerede" dedi.

İLK SKANDALI DEĞİL
Hannibal Kaddafi ve karısı Aline, İsviçre ile Libya arasında da krize neden olmuştu. 15 Temmuz 2008'te Hannibal ve karısının iki hizmetçiyi dövdüğü iddiası üzerine İsviçre polisi, Cenevre'deki beş yıldızlı oteli basmıştı. Hannibal'ın sorgulanması Kaddafi'yi küplere bindirmişti. Libya, İsviçre'deki milyonlarca dolarını çekmiş ve bu ülkeye petrol satışını durdurmuştu.

Kaddafi'nin gelini Aline'nin 2011 yılında, çocuğunun dadısını sıcak suyla haşladıktan sonra, evlerinde çalışan Türk garsonu da bıçakladığı ortaya çıkmıştı.

Garson Adnan Tam, "9 ay önce Hannibal Kaddafi'nin evinde çalışmaya başladım. Türkiye'nin yaralı muhaliflere yardım etmesi sonrası hakaret ve işkence başladı. Sopayla dövüldüm. Hannibal'in karısı Aline beni kolumdan ve sırtımdan bıçakladı" şeklinde ifade vermişti.