Putin ifşaları ile gündemde bomba etkisi yaratmıştı! Aleksey Navalni'nin kardeşi, avukatı ve doktoru gözaltına alındı

Rusya’nın yabancı ajan listesine eklediği ve Putin’in gizli bilgilerini ifşası ile gündeme bomba gibi düşen tutuklu muhalif Aleksey Navalni'nin kardeşi Oleg Navalni, avukatı Lubov Sobol ve şahsi doktoru Anastasiya Vasilyeva gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2021, 13:44 Güncelleme 28 Ocak 2021, 13:44
Putin ifşaları ile gündemde bomba etkisi yaratmıştı! Aleksey Navalni’nin kardeşi, avukatı ve doktoru gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Rusya Adalet Bakanlığının "yabancı ajan" listesine aldığı Yolsuzlukla Mücadele Vakfı Müdürü İvan Jdanov, Twitter'dan yaptığı açıklamada, polisin tutuklu Navalni'nin kardeşi Oleg Navalni, avukatı Sobol ve şahsi doktoru olan ve Doktorlar Birliği Sendika Yöneticisi Anastasiya Vasilyeva'yı 48 saatliğine gözaltına aldığını belirtti.

Rus polisi, Navalni'nin başkent Moskova'daki daireleri ve kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Vakfının ofisinde "sıhhi ve epidemiyolojik kuralların ihlal edildiği" gerekçesiyle arama yapmıştı.

NAVALNİ'NİN SERBEST KALMASI İÇİN GÖSTERİ YAPILMIŞTI
Rusya'da, tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalni'nin serbest bırakılması için on binlerce kişinin katıldığı izinsiz gösteri, 23 Ocak'ta düzenlenmişti.

Ülke genelinde yapılan gösterilerde, 3 binden fazla kişinin gözaltına alındığı ifade edilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Navalni'ye destek amacıyla yapılan gösterilerin "yasa dışı ve kabul edilemez" olduğunu savunmuştu.

Navalni de 31 Ocak'ta gösterilerin yeniden yapılacağını duyurmuştu.