Yunan Başpiskoposu'ndan haddini aşan açıklama: İslam bir din değil!

Yunanistan’dan haddini aşan yeni bir skandal açıklama daha geldi. Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, katıldığı bir televizyon programında, İslam dini ve Müslümanlar için haddini aşan ifadeler kullandı. İeronimos'un açıklamalarına tepki yağdı. Konuya tepki gösteren Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, "Söz konusu açıklama, toplumu kışkırtarak, insanları yüce dinimiz İslam’a karşı kin, düşmanlık ve şiddete sevk etmektedir." dedi.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2021, 10:05 Güncelleme 17 Ocak 2021, 16:51
Yunan Başpiskoposu’ndan haddini aşan açıklama: İslam bir din değil!

İÇİNDEKİLER

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, OPEN TV kanalında katıldığı Yunanistan'ın kurtuluş savaşı ile ilgili bir programa katıldı.

"İSLAM BİR DİN DEĞİL"
İeronimos katıldığı programda "İslam'ın bir din olmadığını" ve "Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğunu" söyledi.

Elinde kurtuluş savaşından kalma olduğunu söylediği bir silah ve bazı kutsal emanetlerle kamera karşısına geçen İeronimos "İslam, onun insanları din değil, siyasi bir parti, siyasi bir arzu ve savaş insanları, yayılmacılığın insanlarıdır. İslam'ın özelliği bu. Muhammed'in öğretileri de bunu söylüyor." ifadesini kullandı.

TEPKİ YAĞDI
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun (BTTADK) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dinini hedef alan ifadelerinin kınandığı belirtilerek, "Geçtiğimiz bu zorlu dönemde, İslam karşıtı söylemler yerine, daha barışçı ve birleştirici bir dilin kullanılmasını umut ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN SERT TEPKİ
Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, katıldığı bir televizyon programında, İslam dini ve Müslümanlar için haddini aşan sözler sarf ederek "İslam bir din değil" ve "Müslümanlar savaş yanlısı insanlar" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlere Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tepki gösterdi.

Müslümanları ötekileştirmeyi hedefleyen bu tarz söylemlerin, Müslümanlara karşı ırkçı bakış açısını beslediğini, Müslümanların canlarına ve ibadethanelerine saldırılara dönüştüğünü belirten Erbaş, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Yunan Başpiskoposu İeronimos'un geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte, Yüce dinimiz İslam'ı ve Müslümanları hedef alan iftiralarla dolu mesnetsiz ifadelerini şiddetle kınıyorum. Söz konusu açıklama, toplumu kışkırtarak, insanları yüce dinimiz İslam'a karşı kin, düşmanlık ve şiddete sevk etmektedir.