Kongre baskınında Amerika Konfedere Devletleri bayrağı açan kişi gözaltına alındı

ABD'de 6 Ocak'taki Kongre baskını esnasında Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Kevin Seefried, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından gözaltına alındı. Trump, bayrağın ırkçılıkla alakasının olmadığını söylemişti.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2021, 22:38 Güncelleme 14 Ocak 2021, 23:08
Kongre baskınında Amerika Konfedere Devletleri bayrağı açan kişi gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Trump yanlılarının 6 Ocak'ta ABD Kongresini basmasının ardından FBI, baskına karışan kişileri gözaltına almaya devam ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

FBI'ın yaptığı açıklamaya göre, baskın esnasında Kongre içinde Amerika Konfedere Devletlerini simgeleyen bayrakla görüntülenen protestocu Kevin Seefried gözaltına alındı.

FBI, Kongre baskınına karışan kişilerin tespiti için halktan bilgi, fotoğraf ve video istemişti.

TRUMP BAYRAĞI SAVUNMUŞTU

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump Amerikan İç Savaşı'nda güney eyaletlerinin simgesi olan Konfederasyon bayrağıyla ilgili sözleri dikkat çekmişti.

Geçtiğimiz yaz Fox News Sunday programına konuk olan Trump'a birçok Amerikalı tarafından köleliğin ve zulümün simgesi sayılan bayrağın saldırgan bir simge olup olmadığı sorulmuştu.

Trump, cevap olarak "kimle ilgili ne zaman konuştuğunuza bağlı. İnsanlar gururla Konfederasyon bayraklarını taşıdıklarında ırkçılıkla ilgili konuşmuyorlardı. Bayraklarını sevdiler, Güney'i temsil ediyor. Ben ifade özgürlüğü diyorum" demişti.