Çinli ilaç şirketi Sinovac'tan koronavirüs aşı CoronaVac'ın etkinliğiyle ilgili flaş açıklama

Çinli ilaç şirketi Sinovac tarafında üretilen CoronaVac aşından geri sayım sürüyor. Şirketin CEO'su Yin Weidong, CoronaVac'ın etkili ve güvenli olduğunu vurgulayarak, Endonezya ve Brezilya'da açıklanan etkinlik oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Weidong, CoronaVac koronavirüs aşısının Brezilya'daki etkinlik sonuçlarının 50,38 çıkması üzerine, bunun sebebinin klinik deneylere katılan kişilerin koronavirüse yakalanma riski yüksek olan sağlık çalışanları olması olarak açıkladı.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2021, 18:59 Güncelleme 13 Ocak 2021, 19:11
Çinli ilaç şirketi Sinovac’tan koronavirüs aşı CoronaVac’ın etkinliğiyle ilgili flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs aşısı konusunda ülkeler onay verme sürecini geçmeye başladı. Türkiye'de 'Aşıla' uygulaması ile başlayacak CoroVac'ın etkinliği konusunda önemli açıklamalar geldi.



CoronaVac'ın üreticisi Sinovac'ın CEO'su Yin Weidoing Pekin'de düzenlenen basın brifinginde koronavirüs aşısı CoronaVac'ı değerlendirdi.



Sinovac CEO'su Yin Weidong, geliştirilen geliştirilen koronavirüs aşısının oldukça etkili ve güvenli olduğunu söyledi.



"SONUÇLAR SAĞLIK ÇALIŞANLARI ETKİLEDİ"
Weidong, CoronaVac koronavirüs aşısının Brezilya'daki etkinlik sonuçlarının 50,38 çıkması üzerine, bunun sebebinin klinik deneylere katılan kişilerin koronavirüse yakalanma riski yüksek olan sağlık çalışanları olması olarak açıkladı.



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, "Çin aşıların güvenliğine ve etkinliğine her zaman büyük önem veriyor. Çinli aşı geliştiricileri, aşıların bilimsel kurallara ve gerekliliklere sıkı sıkıya bağlı olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam ediyorlar. Ayrıca bu alanda uluslararası işbirliklerini de aktif şekilde sürdürüyorlar" dedi.



ÇİN'DE 10 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ AŞILANDI
Çin Sağlık Komisyonu Yetkilisi Wang Bin geçtiğimiz günlerde Devlet Konseyi basın toplantısında, Çin'in şu ana kadar 10 milyondan fazla koronavirüs aşısı dozu uyguladığını ve aşılamanın sorunsuz bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini söyledi.



ENDONEZYA DEVLET BAŞKANI AŞI OLDU
Öte yandan bugün Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Sinovac'ın corona virüs aşısı CoronaVac'ın ilk dozunu bugün aldı. Widodo, ülkede koronavirüs aşısı olan ilk kişi oldu.