Rusya'dan ABD'deki Kongre baskını hakkında ilk resmi değerlendirme geldi: ABD medyası ülkeyi bölüyor

Rusya’dan, ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin Kongre binası baskını ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “ABD’nin ülke tarihine geçen bu trajik olayı geride bırakmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı. ABD basınının Amerikalıları böldüğü eleştirisinde Rus Sözcü, "ABD basını, siyasi güç mücadelesinin aracı haline geldi" dedi.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2021, 17:57 Güncelleme 07 Ocak 2021, 19:02
Rusya’dan ABD’deki Kongre baskını hakkında ilk resmi değerlendirme geldi: ABD medyası ülkeyi bölüyor

İÇİNDEKİLER

ABD, dün akşam yaşanan olaylarla tüm dünyanın diline düştü...

ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin Kongre binası baskını ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin Rusya'daki ilk resmi değerlendirme Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tarafından yapıldı.

Zaharova, sosyal medya hesabı üzerinden ABD'de yaşanan gelişmeleri ele aldığı bir paylaşımda bulunarak, "Yaşananlar ABD'nin iç meselesi ancak ülkedeki seçim sisteminin çok eski olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Bu sistem modern demokratik standartları karşılamıyor ve çok sayıda ihlale yol açıyor" dedi.

"ABD MEDYASI ÜLKEYİ BÖLÜYOR"

Rus Sözcü ABD basınını eleştirerek, "ABD basını, siyasi güç mücadelesinin aracı haline geldi. Söz konusu durum, Amerikan toplumunda şu anda gördüğümüz bölünmenin sebebini oluşturuyor. ABD'nin ülke tarihine geçen bu trajik olayı saygın bir şekilde geride bırakmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN