Joe Biden kadrosunda bakın kim var! PKK sevici isim geri dönüyor!

2 Kasım seçimlerinde ABD Başkanlığı koltuğunu Donald Trump’tan alan Joe Biden kadrosuna skandal bir ismi daha ekledi. Biden'ın, PKK/YPG'ye desteğiyle bilinen ABD'nin DAEŞ'le Mücadele eski Özel Temsilcisi Brett McGurk'e Ulusal Güvenlik Konseyi'nde görev vereceği belirtildi.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2021, 10:32 Güncelleme 06 Ocak 2021, 10:32
Joe Biden kadrosunda bakın kim var! PKK sevici isim geri dönüyor!

İÇİNDEKİLER

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden tartışma yaratacak bir karar almaya hazırlanıyor. Biden, Obama döneminde görev yapan birçok diplomat ve bürokratı kadrosuna katmayı planlıyor.

Eski Dışişleri Bakanı John Kerry'nin özel kalemi Jon Finer'i ulusal güvenlik danışmanı yardımcısı, Obama döneminde İran nükleer müzakerelerini yürüten Wendy Sherman'ı ise dışişleri bakanı yardımcısı yapması bekleniyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN PLAKET ALMIŞTI
Biden, Türkiye'ye düşmanlığı ve PKK/YPG terör örgütüne sevgisi ile bilinen ABD'nin DAEŞ'le Mücadele eski Özel Temsilcisi Brett McGurk'u da kadrosuna katacak. New York Times'ın haberine göre McGurk, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde 'Orta Doğu ve Afrika Müdürü' olarak görev alacak.

McGurk, görev yaptığı dönemde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin sözde komutanlarından birinden plaket bile almıştı.