Son dakika: Türk SİHA'ları Alman basınında: Biz SİHA’ları tartışırken Türkiye çok yüksek teknik düzeye ulaştı

Suriye’de, Libya’da ve son dönemde Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ’da büyük başarılar kazanan Türk SİHA’ları Alman basınında gündemden düşmüyor. Alman basınında, “Biz SİHA’ların gerekliliğini tartışırken, Türkiye başarılı bir teknoloji oluşturdu. Bu konuda çok yüksek bir teknik düzeye ulaştılar” ve “Türk SİHA’larıyla Karabağ’da, tarihin ilk SİHA savaşı yaşandı. Savaşın seyrini değiştirdiler” ifadeleri kullanıldı.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2020, 16:18 Güncelleme 09 Aralık 2020, 16:26
Son dakika: Türk SİHA’ları Alman basınında: Biz SİHA’ları tartışırken Türkiye çok yüksek teknik düzeye ulaştı

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'ın işgal altında topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda, Karabağ'da 44 günde tarihi bir zafer elde etmesine Türkiye üretimi SİHA'ların büyük katkı sağlaması uluslararası alanda gündeme gelmeye devam ediyor.

Alman basınında çıkan yorumlarda, Karabağ Savaşı, sadece SİHA'larla kazanılan ilk savaş" olarak yorumlandı. Geleneksel silahların SİHA'lar karşısında işlevsiz kalacağının ifade edildiği analizlerde, Türk İHA/SİHA'larına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

Federal Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Türk SİHA'ların başarısını överek "Karabağ'da, tarihin ilk SİHA savaşı yaşandı. SİHA'lar, bombardımanlarla savaşın seyrini değiştirdi. Sonuçları, kaybeden taraf için çok ağır oldu" şeklinde görüş belirtti.

Almanya Savunma ve Stratejik Araştırmaler Enstitüsü (GIDS) Başkanı Gert Estenhofer ise "Türkiye bu konuda çok yüksek bir teknik düzeye ulaştı. Biz SİHA'ların gerekliliğini tartışırken, Ankara yıllardır başarılı bir teknoloji oluşturdu. Değişik tipte araçlar geliştirdiler" dedi.