İHA tesisini gözetlerken İstanbul'da yakalandılar! Rus gazeteciler hakkında tuhaf açıklama

Tüm dünyanın gözdesi haline gelen Türkiye'nin yerli İHA'ları ile ilgili garip bir gelişme yaşandı. İstanbul'da bulunan üretim tesisleri yakınında çekimler yapan 2 Rus gazeteci yakalandı. Yakalanan gazetecilerin müdürleri "Yeni yıl çekimleri için gitmişlerdi" açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Giriş Tarihi 06 Aralık 2020, 09:08 Güncelleme 06 Aralık 2020, 09:16
İHA tesisini gözetlerken İstanbul’da yakalandılar! Rus gazeteciler hakkında tuhaf açıklama

İÇİNDEKİLER

TUHAF AÇIKLAMA GELDİ

Uluslararası basında Türkiye'nin yerli İHA'lar ile Libya ve Dağlık Karabağ'da önemli başarılar elde ettiğinin yazıldığı bir dönemde Rusya ekseninde ilginç bir olay yaşanıyor. İki Rus gazeteci Aleksey Petruşko ve kameraman İvan Malişkin, 3 Aralık'ta, BAYKAR'ın İstanbul'daki İHA üretim tesisleri yakınlarında çekim yaparken yakalanmıştı.

YENİ YIL SAVUNMASI YAPILDI

Olay, sanayi casusluğu ihtimalini akıllara getirirken Rus NVT kanalının Müdür Yardımcısı Vadim Takmenev'den tuhaf bir açıklama geldi. Takmenev, "Bence ortada bir yanlış anlama var. İki gazeteci de bizim kanalın kadrolu elemanları. Onları Türkiye'ye hazırlamakta olduğumuz yeni yıl programının çekimleri için gönderdik. Türkiye'nin yeni yılı karşılamaya nasıl hazırlandığı üzerinde çalışacaklardı" şeklinde konuştu.

RUS DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'ye çalışmak için geldikleri söylenen iki gazetecinin neden çalışma izni almadığına açıklama getirmezken, Türkiye'den işbirliği ve yardım beklediklerini duyurdu.



TEMASA GEÇİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ankara'daki Büyükelçiliğimiz ile İstanbul'daki Başkonsolosluğumuz Türk makamlarıyla temasa geçmiştir" denildi.