ABD Başkanlık seçimine Twitter darbesi! Trump’ı hem sansürledi hem de loser diye etiketledi

Dünya ABD Başkanlık seçimlerini hala tartışırken seçime şüphesiz ki büyük bir balyoz indiren ve açık açık Trump aleyhine manipülasyonlar yapan Twitter damga vurdu. İnsanların ‘özgürce’ paylaşım yapmasına olanak tanıdığı iddia edilen Twitter, kampanya sürecinin başlangıcından bugüne Trump’ın üzerine adeta bir kara bulut gibi çöktü. Trump’ın yaptığı paylaşımlara sansür ve engel yoluyla taş koyan Twitter son olaraksa arama kısmında Türkçe karşılığı ‘kaybeden’ olan ‘loser’ yazıldığından Trump’ı çıkartıyor.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2020, 00:32 Güncelleme 08 Kasım 2020, 00:41
ABD Başkanlık seçimine Twitter darbesi! Trump’ı hem sansürledi hem de loser diye etiketledi

İÇİNDEKİLER

3 Kasım'da gerçekleşen ve hala tartışılmaya devam eden ABD Başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden'ın kazandığı bugün kesinleşti.

Fakat Başkanlık seçimlerine Biden kadar şüphesiz Twitter darbesi de damga vurdu. Donald Trump'a, Joe Biden'dan daha fazla yüklenen ve her fırsatta engellemek ve sansürlemekten geri durmayan Twitter şimdi de yeni bir fiyasko ile gündemde.

Türkçe karşılığı 'kaybeden' olan 'loser' kelimesini Twitter'dan aratan kullanıcılar şok bir olayla karşılaştılar. Twitter'ın arama sonucunda kişiler kısmına Donald Trump'ın resmi hesabını yerleştirdiği görüldü.

Kullanıcıların 'özgürce' paylaşım yapmasına olanak verdiği iddia edilen Twitter'ın, ABD'deki seçimin başlangıcından bu yana sürekli olarak Trump'ın paylaşımlarına sansür ve engelleme getirdiği biliniyordu.