Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, İngiliz medyasının "Putin görevi bırakacak" iddialarını yalanladı

İngiliz medyası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu ve Putin'in 2012 yılından bu yana Parkinson hastalığının pençesinde olduğunu ve ocak ayının sonunda devlet başkanlığını bırakacağını ileri sürdü. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise bu iddiaları yalanlayarak "Hayır Putin’in sağlığı mükemmel ve istifa etmeyecek" dedi.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2020, 13:33 Güncelleme 06 Kasım 2020, 15:35
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, İngiliz medyasının Putin görevi bırakacak iddialarını yalanladı

İÇİNDEKİLER

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumunun kötüleştiği ve istifa edeceği yönündeki iddiaları yalanladı.

"SAĞLIĞI MÜKEMMEL"
Peskov, İngiliz The Sun gazetesinde yer alan ve Putin'in Parkinson hastası olduğu ve bu nedenle gelecek yıl istifa edeceği öne sürülen haberi değerlendirdi. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını anlatan Peskov, "Hayır Putin'in sağlığı mükemmel ve istifa etmeyecek." diye konuştu.

Bu yıl 68 yaşına giren Putin'in başkanlık koltuğundaki görevi 2024'te sona eriyor.

NE OLMUŞTU?
İngiliz medyasından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi. Moskova'daki kaynaklardan elde edilen bilgilere dayandırılan haberde, Putin, 2012 yılından bu yana Parkison hastalığının pençesinde olduğu ve Ocak ayının sonunda devlet başkanlığı görevini bırakacağını ileri sürüldü.

HASTALIK BELİRTİSİ SAĞ KOLUNDA ÇIKTI
Haberde, Rus lider Putin'in zaman zaman sağ kolunda beliren bulguların Parkinson hastalığına işaret edildiği, iddia edildi. Putin hakkında geçtiğimiz yıllar, Parkinson hastası olduğuna dair birçok kez iddia ortaya atılırken, söz konusu iddialar Britanya Tıp Dergisi tarafından incelendi.

Yapılan incelemelerde, Putin'in sağ kolunda asimetrik olarak azaltılmış bir kol salınımı olduğu ve bulgunun Parkinson hastalığının bir belirtisi olarak ifade ediliyor.

ÖMÜR BOYU SENATÖR
Rus medyası RT'ye göre ise, hafta başı Putin'in ömür boyu senatör olmasını sağlamak için yasa tasarısının hızlıca hazırlandığı açıklandı. RT'de yer alan habere göre, tasarısının "Rusya'da nihai bir iktidar geçişi için zemin hazırlandığının bir işareti" olarak yorumlandı.