Almanya'da Fransız Charlie Hebdo dergisine karşı yapılacak protestolar yasaklandı

Almanya'nın Frankfurt kentinde Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli yayınları nedeniyle Fransız Charlie Hebdo dergisini protesto amacıyla 7 Kasım Cumartesi günü yapılması planlanan gösterinin yasaklandığı belirtildi.

Giriş Tarihi 05 Kasım 2020, 11:46 Güncelleme 05 Kasım 2020, 12:35
Almanya’da Fransız Charlie Hebdo dergisine karşı yapılacak protestolar yasaklandı

İÇİNDEKİLER

Alman basınında yer alan haberlere göre Frankfurt Belediye Meclisi'nde kentin güvenlik işlerinden sorumlu Markus Frank'ın yaptığı açıklamada, cumartesi günü yaklaşık 200 kişinin katılması beklenen gösterinin Frankfurt'ta kamu düzeni ve güvenliği için tehdit oluşturduğunu savundu.

ALMANLAR TAHAMMÜL EDEMİYOR!

Fransa ve Avusturya'da meydana gelen terör saldırılardan sonra Avrupa'da, terör kurbanlarının yakınlarıyla birlikte yas tutulduğunu belirten Frank, "Tam bu sırada liberal ve dünyaya açık kentimizde hiciv dergisi Charlie Hebdo'ya karşı bir gösteri düzenlenecek olmasını tahammül edilemez buluyorum." ifadesini kullandı.

HAKARET HAKKI VAR, PROTESTO HAKKI YOK

Frank, bunun terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının duygularını da inciteceğini söyledi.

Toplanma hakkı ve ifade özgürlüğünün yüksek değerler olduğunu aktaran Frank, ancak toplumsal barış konusundaki sorumluluğun ve ortak değerlerin gerilimin daha fazla artmasına izin vermemeyi gerektirdiğini kaydetti.

ALMAN KAMU KANALI ZDF BAĞLANTILI KİKA TV'DE SKANDAL YAYIN!

Avrupa'da son yıllarda artan İslamiyet düşmanlığı ve İslamofobi'nin son örneği Almanya'da yaşandı. Alman kamu kanalı olan ZDF ile bağlantılı çocuk kanalı Kika TV'de yayınlanan bir programda İslamiyet ve Müslümanlar terörizm ile bağdaştırılmaya çalışıldı. Bu yolla İslam ve Müslüman düşmanlığı çocuklara en küçük yaşta aşılandı.

Avrupa'da son dönemde İslamofobi hızla yükselirken, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara alçakça yöneltilen iftiralar ve saldırılar her geçen gün artarak sürüyor. Özellikle son yıllarda İslamiyet ile terör ikilisi bir araya getirilmeye çalışılarak, bilinçaltında ahlaksızca bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.

ÇOCUK YAŞTA İSLAM DÜŞMANLIĞI AŞILANIYOR
Bunun son örneği ise Almanya'da yaşandı. Alman kamu kanalı ZDF ile bağlantılı olan çocuk kanalı Kika TV'de yayınlanan bir programda, İslamiyet terör eylemleriyle bağdaştırıldı. Silahlar ve terör eylemleri ile Müslümanlar teröristmiş gibi yansıtılarak, çocukların bilinçaltına bu görüş yerleştirilmeye çalışıldı. İslam ve Müslüman düşmanlığı adeta çocuk yaşta aşılanarak, Avrupa'da artan ırkçılık ve İslamofobi'nin önümüzdeki yıllarda da sürmesine zemin hazırlandı.

İSLAMCI TERÖR OLARAK ALGI YARATILDI

Yayının detaylarında şu konular ele alındı:

Fransa'daki terör saldırısı hatırlatılarak Fransız yetkililerin yaptığı açıklamalara değinildi. Fransız yetkililerin açıklamalarından saldırının İslamcı bir terör saldırısı olduğuna yönelik bir algı oluşturulurken, İslamcı teröristlerin kendi kurallarına uymayanları silahla yaraladıkları ve öldürdükleri belirtildi. Teröristlerin bu saldırıları İslam dinine dayanarak yaptıklarının anlatıldığı haberde, Fransız halkının İslam teröründen korktuğunu ve endişeli bir bekleyiş içinde olduğu belirtildi.