Seçime günler kala Trump şokta! Partisinin paralarını çaldılar

ABD'de 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde skandal bir olay yaşandı. Cumhuriyetçi Parti Wisconsin Eyaleti Başkanı Andrew Hitt tarafından yapılan açıklamada partinin banka hesaplarının hacklendiği ve Başkan Donald Trump'ın kampanyasında kullanılmak üzere ayrılan 2,3 milyon doların çalındığını duyuruldu.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2020, 05:39 Güncelleme 30 Ekim 2020, 05:39
Seçime günler kala Trump şokta! Partisinin paralarını çaldılar

İÇİNDEKİLER

ABD'de 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde skandal bir olay yaşandı. Cumhuriyetçi Parti Wisconsin Eyaleti Başkanı Andrew Hitt tarafından yapılan açıklamada partinin banka hesaplarının hacklendiği ve Başkan Donald Trump'ın kampanyasında kullanılmak üzere ayrılan 2,3 milyon doların çalındığını duyuruldu.

PARA SATICILAR YERİNE KORSANLARA GİTTİ
Andrew Hitt, bilgisayar korsanlarının Trump'ın destekçilerine dağıtılacak şapkalar vb. materyaller için doğrudan para ödenen dört satıcıdan gelen faturaları manipüle ettiğini söyledi. Hitt, faturaların ve diğer belgelerin değiştirildiğini ve bu yüzden partinin ödediği paraların satıcılar yerine hackerlara gittiğini söyledi.

FBI KONUYU ARAŞTIRIYOR
Başkan Andrew Hitt yaşanan hırsızlık olayının hemen ardından FBI ile temas kurulduğunu ve ajanların konu üzerine çalışmaya başladığını ifade etti.

UYARI YAPILMIŞTI
Hitt, partinin Ağustos ayındaki ulusal kongresinde devlet yetkililerinin bu tür siber saldırılar konusunda uyarıldığını söyledi.

EYALETTE DURUM KRİTİK
Wisconsin eyaleti yaklaşan seçimlerde kazanılması gereken kilit bir eyalet olarak görülüyor. Eyaleti 2016 yılındaki seçimlerde Donald Trump 23.000 bir farkla kazanmıştı. Ancak son anketlerde Wisconsin'de Biden'ın önde gittiği iddia ediliyor.

NASIL GERÇEKLEŞMİŞ OLABİLİR?
Uzmanlar, hackerların Wisconsin Cumhuriyet Parti Genel Merkezi ile tedarikçilerin arasına bir e-posta adresi üzerinden erişim sağladığını ve partinin parayı göndermek istediği firmaya değil bilgisayar korsanlarına aktardığını iddia etti.