Son dakika: NATO duyurdu: Doğu Akdeniz'deki tatbikatlar iptal edildi

Son dakika haberi... NATO'dan Doğu Akdeniz açıklaması geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, "Yunanistan ve Türkiye gelecek hafta yapmayı öngördükleri askeri tatbikatları iptal ettiler. Türkiye ve Yunanistan’ı bu tavırlarından ve yapıcı yaklaşımlarından ötürü tebrik ederim." ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2020, 18:32 Güncelleme 23 Ekim 2020, 19:21
Son dakika: NATO duyurdu: Doğu Akdeniz’deki tatbikatlar iptal edildi

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... NATO'dan Doğu Akdeniz açıklaması geldi. Açıklamada, "Türkiye ve Yunanistan gelecek hafta yapacakları tatbikatları iptal etti" ifadelerine yer verildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın bitiminde basın toplantı düzenledi. Doğu Akdeniz'deki durumla ilgili bir soruyu yanıtlayan Stoltenberg, "Türkiye ve Yunanistan, her iki ülkenin de milli bayramlarının kutlanacağı gelecek hafta yapılması planlanan tatbikatları iptal etme kararı aldı. Bu kararı memnuniyetle karşılıyorum." dedi.

Stoltenberg, Türkiye'nin yapıcı ve esnek tavır sergilediğini belirterek "Bunlar istenmeyen olayları ve kazaları önlemek adına doğru yönde atılmış adımlar. Ümit ederim biz de bunun üzerine Almanya'nın istikşafi görüşmelerin başlaması için yürüttüğü çabalara ekleme yapabiliriz." diye konuştu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, tatbikatların iptal kararı Türkiye'nin önerisi üzerine alındı. Türkiye'nin sorunların diyalog ve iyi komşuluk ilişkileri içinde çözümüne yönelik anlayışı kapsamında bu teklifi yaptığı öğrenildi.