Son dakika: Ermenistan'dan Azerbaycan'a alçak saldırı! Gence'de sivilleri vurdular! 2'si çocuk 12 kişi öldü

Son dakika haberi... Ermenistan'ın Azerbaycan'daki sivillere yönelik alçak saldırıları sürüyor. Ermeniler Gence ve Mingeçevir'e füzeli saldırı düzenledi. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, yaptığı açıklamada, “Ermenistan'ın Gence'ye füze saldırısı sonucunda 40 sivil yaralandı ve 12 sivil öldü. 2 çocuk ölüler arasında. Arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Ermenistan'ın terörü ve savaş suçları devam ediyor” dedi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2020, 00:17 Güncelleme 17 Ekim 2020, 05:44
Son dakika: Ermenistan’dan Azerbaycan’a alçak saldırı! Gence’de sivilleri vurdular! 2’si çocuk 12 kişi öldü

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Ermenistan'ın Azerbaycan'daki sivillere yönelik alçak saldırıları sürüyor. Ermeniler Gence ve Mingeçevir'e füzeli saldırı düzenledi.

Füzelerden birinin düştüğü mahallede yaralılar olduğu bilgisine ulaşıldı.

İlk raporlara göre, mermilerden biri bir eve isabet etti. 10 yaşında bir çocuğun enkazdan kurtarıldığı ifade ediliyor.

2'Sİ ÇOCUK 12 SİVİL ÖLDÜ 40 YARALI
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, yaptığı açıklamada, "Ermenistan'ın Gence'ye füze saldırısı sonucunda 40 sivil yaralandı ve 12 sivil öldü. 2 çocuk ölüler arasında. Arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Ermenistan'ın terörü ve savaş suçları devam ediyor" dedi.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

HİKMET HACIYEV: ERMENİSTAN GENCE VE MİNGEÇEVİR'İ VURDU
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev sosyal medyadan yaptığı açıklamada " İnsani ateşkesin arkasına saklanan Ermenistan silahlı kuvvetleri, terör ve savaş suçları uygulamalarına devam ediyor. Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirleri füze saldırılarına uğradı. Yaralılar ve hasarlar belirlenecek" dedi.

"KATLİAMLAR CEZASIZ KALMAYACAK"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur. Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir. " dedi.

"BU ALÇAKLIĞI LANETLİYORUM"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla alçak saldırıyı kınadı. Gül "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak." şeklinde konuştu.

İRAN UYARMIŞTI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, İran topraklarına düşen roketlerin Ermenistan ordusunca atıldığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için operasyonlarını sürdürdüğü, geri çekilen Ermenistan güçlerinin provokasyon amacıyla İran'a roket attığı bildirildi.

SİNSİ DÜŞMAN BİZİ ÖFKELENDİRİYOR
Açıklamada, "Sinsi düşmanın bu hareketi bizi öfkelendiriyor ve kardeş İran halkının endişesini paylaşıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Azerbaycan'a dost ve kardeş ülke olan İran'ın, Ermenistan'ın saldırgan politikasını kınadığı ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne destek verdiği hatırlatılan açıklamada, "Bugün, kardeş İran halkının dayanışmasını hissediyor ve İran hükümetinin resmi olarak ilan ettiği desteği takdir ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.